Η βασική χωρητικότητα αποθήκευσης διπλασιάζεται με τα iPhone 16 Pro και Pro Max, φτάνοντας τα 256 GB, αν αληθεύουν οι νέες πληροφορίες. Από την πλευρά τους, το iPhone 15 Pro ξεκινά με 128 GB.

Εάν πιστέψουμε μια διαρροή από το LeaksApplePro, η Apple θα εξετάσει πράγματι τον διπλασιασμό του αποθηκευτικού χώρου με τα iPhone 16 Pro και Pro Max, αλλά τα iPhone 16 και 16 Plus προφανώς δεν θα επηρεαστούν. Θα πρέπει επομένως να παραμείνουν με 128 GB στο βασικό μοντέλο.

Οι σημερινές πληροφορίες πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, αλλά μια προηγούμενη διαρροή υποδηλώνει ότι η Apple σχεδιάζει να κάνει αλλαγές φέτος με τα νέα της τηλέφωνα. Τον Ιανουάριο, για παράδειγμα, φημολογήθηκε ότι το iPhone 16 Pro θα μπορούσε να έχει έως και 2 TB αποθηκευτικού χώρου . Συγκριτικά, το iPhone 15 Pro φτάνει στο 1 TB.

Η αύξηση της μέγιστης χωρητικότητας αποθήκευσης λέγεται ότι είναι το αποτέλεσμα της μετάβασης της Apple στην τεχνολογία NAND Quad-Level Cell (QLC) υψηλότερης πυκνότητας για μοντέλα υψηλότερης χωρητικότητας αποθήκευσης. Η χρήση του QLC από την Apple θα μπορούσε να της επιτρέψει να αυξήσει τη χωρητικότητα αποθήκευσης σε μικρότερο χώρο. Επιπλέον, αυτή η τεχνολογία είναι λιγότερο ακριβή από την τεχνολογία Triple-Level Cell (TLC), που χρησιμοποιείται από τα τρέχοντα iPhone.

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple προσέφερε 64 GB αποθηκευτικού χώρου με το iPhone, κάτι που θα μπορούσε να εγκατασταθεί σε μια λογική διπλασιασμού του αποθηκευτικού χώρου κάθε τρία χρόνια.