Αν πιστέψουμε τις πληροφορίες από τη Νότια Κορέα που αναμεταδίδονται από τον κορεάτη  Eyes1122, η Apple σχεδιάζει να προσφέρει νέο εξοπλισμό εναπόθεσης ατομικού στρώματος (ALD) στη διαδικασία κατασκευής του αισθητήρα φωτογραφίας iPhone 16 Pro. Το ALD περιλαμβάνει την εναπόθεση υλικών σε ένα υπόστρωμα, ατομικό στρώμα με ατομικό στρώμα, το οποίο επιτρέπει εξαιρετικά ακριβή έλεγχο του πάχους και της σύνθεσης. Η χρήση του επιτρέπει στους κατασκευαστές να εφαρμόζουν πολύ λεπτές στρώσεις υλικών, συμπεριλαμβανομένων εξαρτημάτων αισθητήρα φωτογραφίας.

Στην περίπτωση του iPhone, το ALD μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή αντιανακλαστικών επικαλύψεων, γεγονός που βοηθά στη μείωση των φωτογραφικών τεχνουργημάτων, όπως ίχνη φωτός και φωτοστέφανα που μπορούν να εμφανιστούν στην τελική εικόνα όταν μια φωτεινή πηγή φωτός, όπως ο ήλιος, λάμπει απευθείας μέσα. τον αισθητήρα.

Είναι επίσης δυνατό να μειωθεί το ghosting, ένας τύπος παραμόρφωσης της εικόνας όπου εμφανίζονται μικρές μετα-εικόνες στη φωτογραφία, συνήθως μπροστά από μια φωτεινή πηγή φωτός.

Επομένως, αυτές οι βελτιώσεις θα είναι διαθέσιμες στο iPhone 16 Pro. Μένει να δούμε αν θα είναι τα iPhone 16 Pro και Pro Max ή μόνο το Pro Max.