Τα στοιχεία των πωλήσεων των smartphone για το πρώτο τρίμηνο του 2024 αποκαλύπτονται από την εταιρεία IDC και η Apple έχει χάσει έδαφος με τα iPhone της. Αυτό επέτρεψε στη Samsung να επιστρέψει μπροστά ξανά στη λίστα.

Η Apple πούλησε 50,1 εκατομμύρια iPhone στις αρχές του 2024, αντιπροσωπεύοντας μείωση 9,6% από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Το μερίδιο αγοράς είναι 17,3%, ενώ προηγουμένως ήταν 20,7%.

Η πτώση των πωλήσεων της Apple έρχεται μετά τα ισχυρά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του 2023, κατά το οποίο στον κόσμο η εταιρεία ξεπέρασε τη Samsung ως ο νούμερο ένα κατασκευαστής τηλεφώνων . Τώρα βρίσκεται πάλι στη δεύτερη θέση. 

Η Samsung είναι επομένως πρώτη με 60,1 εκατομμύρια πωλήσεις smartphone Galaxy, που αντιπροσωπεύει πτώση 0,7% από έτος σε έτος. Η Xiaomi είναι τρίτη με 40,8 εκατομμύρια πωλήσεις, αύξηση 33,8%.Ο τέταρτος πωλητής, η Transsion,  έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και ειναι η Transsion, Ο Κινέζος κατασκευαστής, κατέγραψε αύξηση 84,9% με 28,5 εκατομμύρια smartphone. Στη συνέχεια υπάρχει η Oppo στην πέμπτη θέση με 25,2 εκατομμύρια πωλήσεις, πτώση 8,5%.

Συνολικά, πωλήθηκαν 289,4 εκατομμύρια smartphone κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 7,8% σε συγκρίσιμη βάση.

Η IDC σημειώνει ότι η Samsung και η Apple αναμένεται να παραμείνουν ηγέτες στην αγορά των high-end. Ωστόσο, η εταιρεία σημειώνει ότι οι Κινέζοι κατασκευαστές χτυπούν πολύ σκληρά, ιδίως τη Huawei που βρίσκεται σε διαδικασία ανάκαμψης μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.