Εδώ είναι οι πρώτοι εξομοιωτές σε iPhone και iPad

Το θετικό σημείο αυτών των πρώτων εξομοιωτών στο App Store είναι ότι μπορείτε να μάθετε πώς λειτουργούν. Υπήρχε μια μικρή αμφιβολία, γνωρίζοντας ότι η Apple είχε αρχικά υποδείξει:

Οι εφαρμογές εξομοίωσης ρετρό κονσόλας παιχνιδιών ενδέχεται να προσφέρουν τη λήψη παιχνιδιών. Είστε υπεύθυνοι για όλο αυτό το λογισμικό που προσφέρεται στην αίτησή σας, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης ότι συμμορφώνεται με αυτές τις Οδηγίες και όλους τους ισχύοντες νόμους.

Αυτό φυσικά έθεσε ένα ερώτημα σχετικά με το πώς μπορούν να επιλεγούν παιχνίδια, δεδομένου ότι οι περισσότεροι εξομοιωτές σε άλλες πλατφόρμες απαιτούν από τους παίκτες να παρέχουν οι ίδιοι τις ROM. Αποδεικνύεται ότι είναι το ίδιο σε iPhone και iPad. Στην περίπτωση του iGBA, για παράδειγμα, το άνοιγμα της εφαρμογής την πρώτη φορά δημιουργεί έναν φάκελο iGBA στην εφαρμογή Αρχεία της Apple. Στη συνέχεια, οι παίκτες πρέπει απλώς να βάλουν τις ROM - δηλαδή τα παιχνίδια - που τους ανήκουν σε αυτόν τον φάκελο και μετά να παίξουν με τον εξομοιωτή.

Επομένως, βρίσκουμε το iGBA για τα παιχνίδια Game Boy Advance και Game Boy Color, στη συνέχεια το Emu64 XL που προορίζεται να είναι εξομοιωτής για το Commodore 64. Και οι δύο εφαρμογές είναι δωρεάν για λήψη από το App Store.

Όσον αφορά το iGBA, φαίνεται ότι ο προγραμματιστής πήρε μια παλιά έκδοση του GBA4iOS, ενός εξομοιωτή που δεν διανέμεται στο App Store, για να φτιάξει τη δική του έκδοση και να βάλει ένα διαφημιστικό banner σε αυτό. Η πρακτική είναι κάτι παραπάνω από αμφισβητήσιμη, αυτό είναι σίγουρο. Θα ήταν λοιπόν ενδιαφέρον να έχουμε επίσημα το GBA4iOS μέσω του App Store τη μια ή την άλλη μέρα.

Μπορούμε φυσικά να περιμένουμε να εμφανιστούν άλλοι εξομοιωτές στο App Store στο μέλλον. Ο προγραμματιστής του PPSSPP, που σας επιτρέπει να παίζετε παιχνίδια PlayStation Portable (PSP), έχει ήδη δηλώσει ότι είναι πρόθυμος να προσφέρει την εφαρμογή του στο iOS χάρη στους νέους κανόνες της Apple.