Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πωλήσεις iPhone μειώθηκαν κατά 9% τον Φεβρουάριο. Αυτό εξηγείται από τις προωθητικές ενέργειες των χειριστών που θεωρούνται αρκετά φτωχές από τους αναλυτές. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι Αμερικανοί πάροχοι είναι γενικά πολύ γενναιόδωροι με τις προσφορές συναλλαγής, αλλά αυτές που είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή για iPhone δεν κάνουν πραγματικά τους Αμερικανούς να θέλουν να κάνουν το βήμα.

Ένας άλλος λόγος, σύμφωνα με την UBS, είναι ότι τα Galaxy S24 της Samsung έχουν μεγάλη επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό έχει αντίκτυπο στις πωλήσεις της Apple, αφού ορισμένοι πελάτες δεν αλλάζουν σε iPhone και επιλέγουν smartphone Samsung.

Άλλες περιοχές έχουν καταγράψει μειώσεις, όπως στην Κίνα όπου η Apple παλεύει ενάντια στους τοπικούς κατασκευαστές. Η Huawei, για παράδειγμα, κατάφερε να διπλασιάσει τις πωλήσεις της. Από την άλλη πλευρά, οι πωλήσεις iPhone στην Ινδία μειώθηκαν κατά 13% από έτος σε έτος.

Υπάρχει μέσα σε αυτό μια ήπειρος που προοδεύει και ειναι η Ευρώπη. Οι πωλήσεις  του iPhone αυξήθηκαν κατά 24%, σημειώνοντας το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξης.

Η UBS εκτιμά ότι η Apple θα πουλήσει περίπου 51 εκατομμύρια iPhone το τρίμηνο που λήγει στις 31 Μαρτίου, από 56 εκατομμύρια που ειχε πέρυσι.