Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών, η Apple θα προσφέρει:

  • Ένα βελτιωμένο σύστημα μετατροπής μονάδων που βρίσκεται στην κύρια διεπαφή χρήστη, συμπεριλαμβανομένης της μετατροπής νομισμάτων με ενημερωμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες.
  • "Math Notes" για να επιτρέψει στην εφαρμογή Notes να επικοινωνεί με την αριθμομηχανή σε μαθηματικές σημειώσεις, κάτι που θα συμβαίνει και στο iOS 18 .
  • Ένα ιστορικό στην πλαϊνή γραμμή για εμφάνιση προηγούμενων υπολογισμών, πιθανώς προσβάσιμο μέσω ενός αποκλειστικού κουμπιού επάνω αριστερά, το οποίο παρέχει επίσης επιλογές για εναλλαγή μεταξύ των τριών προβολών αριθμομηχανής: βασική, επιστημονική και προγραμματιστής.
  • Το μέγεθος του παραθύρου είναι ρυθμιζόμενο και στις τρεις προβολές της αριθμομηχανής, με κουμπιά που μεγεθύνουν και αλλάζουν το σχήμα όπως απαιτείται.

Η Apple θα εκμεταλλευτεί επίσης την ευκαιρία για να αναθεωρήσει τη γενική διεπαφή και να πλησιάσει αυτή που είναι ήδη διαθέσιμη στο iPhone. Αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε στρογγυλεμένα κουμπιά.

Όσο για άλλες νέες δυνατότητες στο macOS 15, οι πληροφορίες είναι επί του παρόντος ελαφριές. Αντίθετα, αρκετές πληροφορίες έχουν ήδη διαρρεύσει για το iOS 18, με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη. Θα μπορούσε κάλλιστα να επωφεληθεί και το macOS 15 από αυτό.

Η Apple θα ανακοινώσει το macOS 15 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του WWDC 2024 . Αυτή θα είναι επίσης μια ευκαιρία για την εταιρεία να αποκαλύψει τα iOS 18, watchOS 11, tvOS 18 και visionOS 2.