Γνωρίζουμε ήδη ότι το Safari θα διαθέτει ένα εργαλείο με δυνατότητα σύνοψης κειμένου , το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μια περίληψη οποιασδήποτε ιστοσελίδας. Αποκαλύφθηκε σήμερα ότι η Siri θα μπορούσε να επωφεληθεί από ένα παρόμοιο σύστημα που λειτουργεί στην εφαρμογή Messages. Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Apple θα είναι σε θέση να αναλύει το περιεχόμενο των μηνυμάτων και να δημιουργεί γρήγορες απαντήσεις για να δώσει ώθηση στον χρήστη.

Η αναζήτηση στο Spotlight θα βελτιωθεί με πιο έξυπνα αποτελέσματα και καλύτερη ταξινόμηση και θα λειτουργούσε σε εφαρμογές όπως οι Επαφές και το Ημερολόγιο για τη δημιουργία απαντήσεων.

Ένα σημείο που τονίζεται είναι ότι το AI της Apple θα λειτουργεί τοπικά με το iOS 18. Είναι το iPhone που θα χειρίζεται απευθείας τα αιτήματα που υποβάλλουν οι χρήστες. Αυτό θα επιτρέψει ένα ταχύτερο σύστημα από το ChatGPT, για παράδειγμα, το οποίο εξαρτάται από το cloud και καλύτερο σεβασμό για το απόρρητο. Ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη της Apple δεν θα μπορεί να χειριστεί τα πάντα τοπικά και πολύπλοκα ερωτήματα θα απαιτήσουν πρόσβαση στο cloud. Η Apple συζητά αυτήν τη στιγμή με το OpenAI (ChatGPT) και την Google (Gemini) για να χρησιμοποιήσει το AI τους.

Οι μεγάλες ανακοινώσεις AI της Apple θα πραγματοποιηθούν στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του WWDC 2024.