Η Apple
ενημέρωσε στον ιστότοπό της το λογότυπο για την εκδήλωσή της για το iPad "Let Loose" , ενσωματώνοντας μια νέα διαδραστική δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να "σβήσουν" το λογότυπο σύροντας το ποντίκι ή ένα Apple Pencil πάνω του. Αρχικά εμφανιζόταν ως γραμμικό σχέδιο, το κύριο λογότυπο τώρα ζωντανεύει με χρώμα, απεικονίζοντας ένα χέρι με ένα μολύβι Apple. Αυτή η αλληλεπίδραση υποδηλώνει την άφιξη νέων χαρακτηριστικών, που πιθανώς συνδέονται με την πρώιμη κυκλοφορία ενός νέου Apple Pencil.

Σημειώστε ότι το λογότυπο δεν μπορεί να διαγραφεί τελείως πριν μεταβείτε στην επόμενη εικόνα της σειράς. Σε αντίθεση με το κύριο λογότυπο, τα ακόλουθα λογότυπα δεν έχουν την όψη σκίτσου αλλά διατηρούν ωστόσο τη λειτουργία διαγραφής. Καθώς η Apple δεν κάνει ποτέ τίποτα τυχαία, αυτές οι νέες αλληλεπιδράσεις πιθανώς αναφέρονται στις λειτουργίες του επόμενου Apple Pencil, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τα άλλα μεγάλα νέα της κεντρικής ομιλίας με την άφιξη των πρώτων iPad Pro με οθόνες OLED.

Η επόμενη γενιά του Apple Pencil αναμένεται να αντικαταστήσει το μοντέλο δεύτερης γενιάς που παρουσιάστηκε το 2018. Τα αποσπάσματα του κώδικα από την έκδοση των beta του προγραμματιστή iPadOS 17.5 υποδηλώνουν ότι το νέο μολύβι θα διαθέτει νέες χειρονομίες όπως το χτύπημα. Η κεντρική ομιλία «Let Loose» στις 7 Μαΐου θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ.