Ποιος θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Tim Cook ως νέο αφεντικό της Apple; Ένα όνομα εμφανίζεται μέσα στην εταιρεία και ειναι του John Ternus. Αυτός θα ειναι ο υποψήφιος που εξετάζεται σε αυτό το στάδιο σύμφωνα με το Bloomberg .

Ο Tim Cook βρίσκεται στο τιμόνι της Apple από το 2011, διαδεχόμενος τον Steve Jobs. Φέτος θα είναι 64 ετών και ετοιμάζεται ολόκληρο σχέδιο εντός της εταιρείας για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Για λίγο, φημολογούνταν ότι ο Τζεφ Γουίλιαμς, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της Apple, θα μπορούσε να καλύψει αυτή θεση. Αυτό θα συνέβαινε στην πραγματικότητα εάν επρόκειτο να υπάρξει αλλαγή αλλά ο Tim Cook και ο Jeff Williams έχουν μόνο τρία χρόνια διαφορά και ο πρώτος θα παρέμενε αφεντικό για άλλα τρία χρόνια. Ως εκ τούτου, η Apple εγκατέλειψε την ιδέα να βάλει τον Jeff Williams ως νέο μάνατζερ της.

Ο Τζον Τέρνους νέο αφεντικό της Apple;

Εκεί έρχεται ο John Ternus, ο αντιπρόεδρος μηχανικής υλικού της Apple. Διαφημίζεται ότι έχει μεγάλη εκτίμηση στην Apple, με επαίνους από τον Tim Cook, τον Eddy Cue (Αντιπρόεδρο Υπηρεσιών) και πολλούς άλλους. Ένας άλλος βασικός παράγοντας είναι ότι ο John Ternus είναι 49 ετών. Επομένως, είναι πιο πιθανό από άλλα μέλη της διοικητικής ομάδας να παραμείνει στη θέση του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Ο Tim τον συμπαθεί πολύ, γιατί μπορεί να κάνει μια καλή παρουσίαση, είναι πολύ μετριοπαθής, δεν βάζει ποτέ κάτι αμφιλεγόμενο σε ένα email και είναι ένας πολύ πρόθυμος λήπτης αποφάσεων », δήλωσε πηγή κοντά στη διοικητική ομάδα της Apple. «Έχει πολλά διευθυντικά χαρακτηριστικά, όπως ο Τιμ .

Ο Christopher Stringer, πρώην σχεδιαστής υλικού της Apple, αποκάλεσε τον John Ternus "άξιο εμπιστοσύνης" που "ποτέ δεν απέτυχε σε κανέναν ρόλο που είχε " . Ο Eddy Cue, το στέλεχος της Apple, γνωστός ως ο στενότερος έμπιστος του Tim Cook, έχει πει ιδιωτικά σε συναδέλφους ότι ο John Ternus θα πρέπει να είναι το επόμενο αφεντικό.