Το Apple Intelligence είναι πλέον πραγματικότητα, είναι το AI του iOS 18 και του macOS Sequoia με ιδιαίτερα το καλύτερο για το Siri. Αλλά θα πρέπει να περιμένετε για να επωφεληθείτε πραγματικά από όλες τις δυνατότητες.

Λειτουργίες Apple Intelligence για το 2024

Η Apple έχει ήδη προειδοποιήσει τους χρήστες για μια σταδιακή ανάπτυξη και ο Mark Gurman του Bloomberg σήμερα αναφέρει τι θα είναι έτοιμο για το φθινόπωρο με την τελική έκδοση του iOS 18. Στη συνέχεια αποκαλύπτει τι θα περιμένει μέχρι το 2025.

Με το iOS 18 τον Σεπτέμβριο, το Siri θα βελτιωθεί, κυρίως με τη νέα διεπαφή που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 . Αυτή είναι μια έγχρωμη γραμμή γύρω από την οθόνη. Ο βοηθός θα προσφέρει επίσης μια πιο φυσική συνομιλία με τον χρήστη. Το Siri θα κατανοεί καλύτερα τους χρήστες, ακόμη και όταν μιλούν άσχημα, και θα είναι πιο εξοικειωμένος με τα προϊόντα της Apple. Τέλος, μια επιλογή θα σας επιτρέψει να γράψετε στη Siri αντί να της μιλήσετε. Για να το κάνετε αυτό, απλώς πατήστε δύο φορές τη γραμμή στο κάτω μέρος της οθόνης του iPhone.

Έπειτα, υπάρχει η περίπτωση των λειτουργιών που δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμες όταν το iOS 18 κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, αλλά αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό περιλαμβάνει τη νέα εφαρμογή Mail και το Swift Assist, βοήθεια για προγραμματιστές με Xcode που χρησιμοποιεί AI για να τους βοηθήσει να κωδικοποιήσουν. Επίσης, η ενσωμάτωση ChatGPT δεν θα ήταν έτοιμη για κυκλοφορία.

Λειτουργίες AI για το 2025

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά Apple Intelligence που αναμένεται να φτάσουν το 2025:

  • Το Siri θα έχει τη δυνατότητα να βρίσκει πράγματα στις συσκευές σας με βάση το περιβάλλον. Η Apple το έδειξε αυτό κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας: ένα άτομο κάνει μια ερώτηση σχετικά με την ώρα προσγείωσης της πτήσης της μητέρας του και η Siri βρίσκει την απάντηση με βάση προηγούμενες συνομιλίες κειμένου και email. Το Siri μπορεί επίσης να βρει ένα podcast που στάλθηκε από έναν σύζυγο την περασμένη εβδομάδα ή να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα έγγραφο που έστειλε με email ένας συνάδελφος νωρίτερα σήμερα, όλα ως απάντηση σε απλά ερωτήματα.
  • Η σημασιολογική ευρετηρίαση θα βοηθήσει τη Siri να κατανοήσει το περιεχόμενο του περιεχομένου στη συσκευή σας και τα προσωπικά σας δεδομένα.
  • Το Siri θα μπορεί να ελέγχει με ακρίβεια τη συσκευή και τις εφαρμογές σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε από τη Siri να δει φωτογραφίες ενός συγκεκριμένου φίλου που φοράει κόκκινο σακάκι, στη συνέχεια να επεξεργαστεί τη φωτογραφία και να την στείλει μέσω email ή να την επισυνάψει σε ένα έγγραφο. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τη Siri να συνοψίσει μια συνάντηση και στη συνέχεια να στείλει αυτή τη σύνοψη σε έναν συνάδελφο.
  • Υπάρχει επίγνωση στην οθόνη, που σημαίνει ότι το Siri μπορεί να καταλάβει τι κάνετε στη συσκευή σας ανά πάσα στιγμή και να ενεργήσει ανάλογα. Για παράδειγμα, αν στείλετε ένα μήνυμα σε έναν φίλο σας για έναν αθλητή, μπορείτε να τον ρωτήσετε "Πόσα γκολ έβαλε χθες;" » και λάβετε απάντηση.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι οι λειτουργίες Apple Intelligence θα είναι αρχικά διαθέσιμες μόνο στα Αμερικανικά και Αγγλικά.