Με το iOS 18, μπορείτε να αποφασίσετε με μια νέα λέξη για να ενεργοποιήσετε τη Siri και έτσι να αλλάξετε το όνομα της βοηθού. Αυτό είναι δυνατό χάρη σε μια δυνατότητα προσβασιμότητας.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Συντομεύσεις φωνής. Από εκεί, ξεκινήστε το setup και επιλέξτε Siri (όχι "Siri Request") από τη λίστα. Επιλέξτε το όνομα που θέλετε να δώσετε στον βοηθό. Μόλις το κάνετε, το iPhone σας ζητά να πείτε το όνομα δυνατά τρεις φορές. Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή, μπορείτε να πείτε τη ρυθμισμένη λέξη και το Siri θα παίξει. 

Είναι καλό να σημειωθεί ότι η λειτουργία περιορίζεται (προς το παρόν;) στο iPhone με iOS 18. Έτσι, η φωνητική συντόμευση δεν θα συγχρονίζεται με τα άλλα προϊόντα της Apple, όπως το HomePod. Θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε τη λέξη Siri για να ενεργοποιήσετε τον βοηθό σε αυτά τα προϊόντα.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι δεν είναι δυνατό να κάνετε ένα μόνο ερώτημα με τη νέα λέξη. Με το Siri για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε μια πρόταση όπως "Siri, τι καιρό έχει στη Νέα Υόρκη σήμερα;" ". Με την προσαρμοσμένη λέξη, πρέπει να πείτε τη λέξη ενεργοποίησης, να περιμένετε να ενεργοποιηθεί ο βοηθός και μετά να υποβάλετε το αίτημα.

Οι φωνητικές συντομεύσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ορίσετε μια φωνητική εντολή για την εκτέλεση οποιασδήποτε συντόμευσης. Μπορείτε επίσης να ορίσετε λέξεις ενεργοποίησης για εφαρμογές, λειτουργίες συστήματος όπως στιγμιότυπο οθόνης, αλλαγή έντασης ήχου, κύλιση, ενεργοποίηση Κέντρου ελέγχου και πολλά άλλα. Οι φωνητικές συντομεύσεις μπορούν να συσχετιστούν με έναν προσαρμοσμένο ήχο αντί για ομιλία.