Το κατάστημα παιχνιδιών iOS της Aptoide ξεκινά την Πέμπτη ως μέρος μιας περιορισμένης κυκλοφορίας, με την πρόσβαση αρχικά περιορισμένη σε χρήστες με κωδικούς πρόσβασης μόνο για πρόσκληση. Το κατάστημα λέει ότι έχει μια λίστα αναμονής 20.000 εγγραφών και σχεδιάζει να εκδίδει από 500 έως 1.000 κωδικούς την ημέρα, με την περιορισμένη κυκλοφορία να επιτρέπει στην πλατφόρμα να παρακολουθεί τα σχόλια από τους πρώτους χρήστες. Όσοι επιθυμούν να έχουν κωδικό μπορούν να εγγραφούν σε αυτή τη σελίδα .

Στο λανσάρισμα, το κατάστημα θα προσφέρει επτά παιχνίδια, μεταξύ των οποίων το πασιέντζα, ένα παιχνίδι charades και ένα παιχνίδι Mahjong. Όμως η ομάδα διαβεβαιώνει ότι σταδιακά θα γίνουν διαθέσιμοι και άλλοι τίτλοι. Ισχυρίζεται ότι περισσότεροι από 100 προγραμματιστές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πλατφόρμα και ότι 30 τίτλοι βρίσκονται στη διαδικασία ενσωμάτωσης. 

Ένα ενδιαφέρον σημείο είναι ότι το Aptoide θα είναι το πρώτο εναλλακτικό κατάστημα στο iOS που θα προσφέρει αγορές εντός εφαρμογής. Επίσης, η πρόσβασή του θα είναι δωρεάν, σε αντίθεση με το AltStore PAL που απαιτεί πληρωμή.

Πώς όμως διαχειρίζεστε το βασικό τέλος τεχνολογίας των 50 σεντ που επιβάλλει η Apple; Το κατάστημα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να είναι οι προγραμματιστές εφαρμογών που πληρώνουν. Επομένως, θα πρέπει να περιμένουμε ότι πολλά διαθέσιμα παιχνίδια θα περιλαμβάνουν αγορές εντός εφαρμογής για, για παράδειγμα, ξεκλείδωμα όλων των επιπέδων.

Για πληροφορίες, το Aptoide υπάρχει στο Android από το 2009 και έφτασε τα 500 εκατομμύρια λήψεις το 2023.