Όπως φαίνεται στη φωτογραφία ενός χρήστη στο Reddit , η ώρα εμφανίζεται επάνω αριστερά στο iPhone με iOS 18, το οποίο έχει εξαντληθεί η μπαταρία. Υπάρχει επίσης μια σημείωση στο κάτω μέρος που υποδεικνύει ότι αυτό το iPhone μπορεί να εντοπιστεί χρησιμοποιώντας το δίκτυο Find My της Apple. Αλλά αυτό δεν είναι νέο, αυτό το συγκεκριμένο στοιχείο υπάρχει εδώ και καιρό. 

Πώς λειτουργούν όλα; Αυτό είναι δυνατό χάρη στο ενεργειακό απόθεμα που υπάρχει στα iPhone. Αρχικά, η Apple ανέφερε ότι το απόθεμα σάς επέτρεπε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το τσιπ NFC του iPhone ακόμα και όταν τελείωσε η μπαταρία του. Αυτό χρησιμοποιείται ιδιαίτερα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς για την επικύρωση του τίτλου σας. Είναι επίσης χρήσιμο για την εύρεση της θέσης του τηλεφώνου σας.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα ανεκτίμητο στοιχείο με την εμφάνιση της ώρας που φαίνεται να λειτουργεί μόνο στο iPhone 15. Πράγματι, η Apple έχει πάρει την απόφαση να περιορίσει τη λειτουργία στα πιο πρόσφατα iPhone της μέχρι σήμερα. Αυτό μπορεί να είναι λίγο περίεργο όταν γνωρίζετε ότι το ενεργειακό απόθεμα υπήρχε ήδη σε προηγούμενα μοντέλα. Τα πρώτα που το είχαν ήταν τα iPhone XS και XR.

Ας ελπίσουμε ότι μια μελλοντική ενημέρωση θα ξεκλειδώσει τη δυνατότητα και σε άλλα μοντέλα.