Το iOS 18 beta μόλις κυκλοφόρησε και το jailbreak για αυτήν την έκδοση έχει ήδη ολοκληρωθεί. Αυτό αφορά σε αυτήν την περίπτωση το iPadOS 18 για τα iPad. Το Apple TV είναι επίσης κατάλληλο με το tvOS 18.

Ένα πρώτο jailbreak για το iOS 18

Αλλά οι λάτρεις του jailbreak δεν θα πρέπει να παρασυρθούν πολύ γρήγορα. Η λειτουργία είναι δυνατή εδώ επειδή το iPad 7ης γενιάς υπόκειται στο ελάττωμα checkm8. Αυτό είναι ένα ελάττωμα υλικού, που σημαίνει ότι η Apple δεν μπορεί να το συνδέσει με ενημερώσεις (σε αντίθεση με ελαττώματα λογισμικού). Οι συσκευές που είναι συμβατές με το checkm8 είναι επομένως jailbreakable "για πάντα", αν και η Apple μπορεί να θέσει εμπόδια με τις ενημερώσεις iOS.

Είναι καλό να σημειωθεί ότι το iPad 7 είναι το τελευταίο iPhone/iPad που πληροί τις προϋποθέσεις για checkm8 και υποστηρίζει iPadOS 18. Από την άλλη πλευρά, το dora2ios διευκρινίζει ότι "πολλά πράγματα είναι σπασμένα και εξακολουθούν να είναι ελλιπή" .

Το Apple TV με tvOS 18 είναι επίσης επιλέξιμο

Από την πλευρά του, ο Nick Chan μοιράζεται το jailbreak του Apple TV κάτω από το tvOS 18 με μια τροποποιημένη έκδοση του palera1n. "Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτός είναι ένας συνδυασμός hacks και υπάρχουν πολλά ζητήματα αυτή τη στιγμή, οπότε πιθανότατα θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να γίνει αυτό δυνατό ", λέει.

Απομένει λοιπόν πολλή δουλειά, ειδικά για συσκευές που δεν είναι επιλέξιμες για το checkm8.