Η Apple φέρνει μια νέα επιλογή στην οθόνη κλειδώματος του iPhone με το iOS 18, δηλαδή τη δυνατότητα αλλαγής του φλας και των κουμπιών της συσκευής. Μπορείτε ακόμη και να τα αφαιρέσετε εντελώς.

Εδώ και χρόνια, η Apple απαιτεί να έχει το κουμπί για να ενεργοποιήσει το φλας στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης κλειδώματος και το κουμπί για να ανοίξει την κάμερα κάτω δεξιά. Με το iOS 18, μπορείτε να αλλάξετε κουμπιά και να επιλέξετε από μια λίστα.

Στην παραπάνω εικόνα, μπορούμε να δούμε ότι το αριστερό κουμπί εκκινεί γρήγορα το εργαλείο μετάφρασης και το δεξί κουμπί ανοίγει την εφαρμογή Home. Αλλά έχετε τον έλεγχο εδώ: μπορείτε να ανοίξετε τη λίστα και να επιλέξετε άλλες επιλογές.

Ανάμεσα στα διαθέσιμα κουμπιά, βρίσκουμε λειτουργίες όπως μετάφραση, ενεργοποίηση σκοτεινής λειτουργίας, μεγεθυντικός φακός, αναγνώριση μουσικής με το Shazam, σάρωση κωδικού QR, λειτουργία αεροπλάνου, αθόρυβη λειτουργία, φίλτρο χρώματος, κουδούνισμα στο Apple Watch και άλλα.

Για να αντικαταστήσετε τα κουμπιά, απλώς κρατήστε το δάχτυλό σας στην οθόνη κλειδώματος του iPhone στο iOS 18 και πατήστε «Εξατομίκευση» και μετά «Κλείδωμα οθόνης». Το μόνο που απομένει είναι να αφαιρέσετε τα κουμπιά του φλας και της κάμερας πατώντας το σύμβολο «–» και στη συνέχεια πατήστε το σύμβολο «+» για να επιλέξετε το νέο κουμπί. Και αν δεν θέλετε τίποτα, τότε απλά μην επιλέξετε κανένα νέο κουμπί.

Η beta του iOS 18 είναι διαθέσιμη από χθες και αυτή τη στιγμή αφορά μόνο τους προγραμματιστές.