Η συμφωνία Apple x OpenAI ενοχλεί τον Elon Musk

Το Apple Intelligence σε iOS 18, iPadOS 18 και macOS Sequoia επιτρέπει στη Siri να χρησιμοποιεί το ChatGPT για την επεξεργασία σύνθετων ερωτημάτων, αλλά μόνο όταν ο χρήστης δίνει ρητή άδεια. Η δυνατότητα έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους χρήστες πλουσιότερες, πιο συμφραζόμενες απαντήσεις.

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του WWDC 2024, ο Craig Federighi, αντιπρόεδρος της Apple αρμόδιος για iOS και macOS, διαβεβαίωσε ότι τα δεδομένα που κοινοποιούνται στο OpenAI δεν θα καταγράφονται ούτε θα αποθηκευτούν. Με άλλα λόγια, η Apple υπόσχεται σεβασμό στο απόρρητο των χρηστών. Αλλά αυτό δεν πείθει και αρέσει στον Έλον Μασκ.

«Εάν η Apple ενσωματώσει το OpenAI σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, τότε οι συσκευές Apple θα αποκλειστούν από τις εταιρείες μου. Αυτή είναι μια απαράδεκτη παραβίαση ασφάλειας. Οι επισκέπτες θα πρέπει να ελέγξουν τις συσκευές Apple τους στην είσοδο, όπου θα αποθηκευτούν σε ένα κλουβί Faraday. ", έγραψε ο Έλον Μασκ σε μήνυμά του στο X.

και συνεχίζει σε άλλο μήνυμα :

Είναι εντελώς παράλογο το γεγονός ότι η Apple δεν είναι αρκετά έξυπνη για να δημιουργήσει το δικό της AI, αλλά μπορεί κατά κάποιο τρόπο να εγγυηθεί ότι το OpenAI θα προστατεύσει την ασφάλεια και το απόρρητό σας!

Η Apple δεν έχει ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει όταν τα δεδομένα σας ανατεθούν στο OpenAI. Σε πουλάνε στο τρέξιμο.

Μοιράστηκε επίσης μια εικόνα που υποδηλώνει ότι η Apple και το OpenAI συλλέγουν δεδομένα iPhone.

Από την πλευρά του, το OpenAI διασφαλίζει ότι δεν αποθηκεύει αιτήματα χρηστών και υπόσχεται ότι οι διευθύνσεις IP των χρηστών είναι κρυφές.