Το Tap to Cash σάς επιτρέπει να στέλνετε ή να λαμβάνετε χρήματα χωρίς να χρειάζεται να κοινοποιήσετε τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση email σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα άτομο που χρειάζεται να στείλει χρήματα για να ορίσει ένα ποσό. Μόλις γίνει αυτό, φέρνει το iPhone της πιο κοντά στο iPhone του παραλήπτη. Στη συνέχεια θα γίνει σύνδεση σε λίγα λεπτά. Ο παραλήπτης θα δει το ποσό στο τηλέφωνό του και στη συνέχεια μπορεί να αποδεχτεί ή να αρνηθεί τη μεταφορά.

Το Tap to Cash είναι μια επέκταση της λειτουργίας Tap to Pay της Apple και χρησιμοποιεί την ίδια λειτουργία NFC. Σύμφωνα με την Apple, το σύστημά της επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν χρήματα χωρίς να μοιράζονται προσωπικές πληροφορίες, κάτι που διασφαλίζει το απόρρητο.

Αλλά υπάρχει ένα όριο σε αυτό και ειναι αρκετά σημαντικό αφού αυτή τη στιγμή προορίζεται  μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πράγματι, η υπηρεσία εξαρτάται από το Apple Cash, μια υπηρεσία που είναι επίσης διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι διεθνώς. Υπάρχει εδώ και χρόνια και η Apple δεν έχει πει τίποτα για πιθανή κυκλοφορία σε άλλες χώρες. Επομένως, δεν πρέπει να περιμένουμε να δούμε το Tap to Cash να φτάνει γρήγορα διεθνώς.

Η Apple προσδιορίζει ότι πρέπει να είστε ενήλικες για να λάβετε ή να στείλετε χρήματα με λογαριασμό Apple Cash.