Μια ολοκαίνουργια Siri θα είναι διαθέσιμη με το iOS 18 και θα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, για να επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν αυτήν ή εκείνη τη λειτουργικότητα των εφαρμογών χρησιμοποιώντας τη φωνή τους, σύμφωνα με το Bloomberg .

AI για Siri στο iOS 18

Το νέο σύστημα θα επιτρέψει στη Siri να ελέγχει και να πλοηγείται με μεγαλύτερη ακρίβεια σε iPhone ή iPad. Ο βοηθός θα μπορεί να ανοίγει μεμονωμένα έγγραφα, να μετακινεί μια σημείωση σε άλλο φάκελο, να στέλνει ή να διαγράφει ένα email, να ανοίγει ένα συγκεκριμένο άρθρο στο Apple News, να στέλνει έναν σύνδεσμο μέσω email ή να προσφέρει μια περίληψη ενός άρθρου.

Το iOS 18 θα χρησιμοποιεί AI για να αναλύει τι κάνουν οι χρήστες στις συσκευές τους και να ενεργοποιεί αυτόματα λειτουργίες που ελέγχονται από το Siri. Αρχικά, αυτό θα περιοριστεί στις εφαρμογές της Apple, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει να υποστηρίξει εκατοντάδες διαφορετικές εντολές.

Αρχικά, η νέα Siri θα επεξεργάζεται μία εντολή κάθε φορά, αλλά η Apple σχεδιάζει να επιτρέψει στους χρήστες να αλυσιδώνουν τις εντολές μαζί. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να ζητήσουν από τη Siri να συνοψίσει μια ηχογραφημένη σύσκεψη και στη συνέχεια να τη στείλει σε έναν συνάδελφο με ένα μόνο αίτημα. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε θεωρητικά να ζητήσετε από ένα iPhone να περικόψει μια φωτογραφία και στη συνέχεια να την στείλει μέσω email σε έναν φίλο.

Αλλά θα πρέπει να περιμένετε λίγο για να μπορέσετε να επωφεληθείτε πραγματικά από αυτό. Πράγματι, η Apple θα κάνει την παρουσίαση στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του WWDC 2024 , αλλά η λειτουργία δεν θα είναι διαθέσιμη πριν από το 2025 με μια ενημέρωση iOS 18.

Σεβασμός στο απόρρητο των χρηστών

Από την άλλη πλευρά, το σύστημα θα πρέπει να καθορίσει εάν αυτό ή εκείνο το αίτημα μπορεί να διαχειριστεί απευθείας στη συσκευή ή εάν είναι απαραίτητο να περάσει από το cloud. Οι περισσότερες λειτουργίες AI που εκτελούνται τοπικά απαιτούν τουλάχιστον ένα iPhone 15 Pro ή ένα iPad ή Mac με το τσιπ M1.

Επίσης, η Apple θα προσπαθήσει να καθησυχάσει περαιτέρω τους πελάτες της σχετικά με την εμπιστευτικότητα των δεδομένων τους δημιουργώντας μια «αναφορά πληροφοριών» που εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο προστατεύονται οι πληροφορίες. Ο κατασκευαστής iPhone επίσης δεν θα δημιουργήσει προφίλ των πελατών του.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι ο Craig Federighi, αντιπρόεδρος iOS και macOS, ζήτησε από τις ομάδες του να αναπτύξουν όσο το δυνατόν περισσότερες νέες δυνατότητες AI για iOS 18 και macOS 15.