"Κανένα υλικό δεν θα ανακοινωθεί στο WWDC εκτός εάν η Apple κάνει απροσδόκητα προεπισκόπηση μιας νέας συσκευής που θα κυκλοφορήσει αργότερα ", λέει ο Gurman. Ο καλά πληροφορημένος δημοσιογράφος πάντως διευκρινίζει: «για να είμαι σαφής: δεν το περιμένω» .

Σε κάθε περίπτωση, αυτό αλλάζει το πρόγραμμα κυκλοφορίας για το Apple TV. Ο Gurman ανέφερε προηγουμένως ότι ένα νέο Apple TV 4K θα κυκλοφορούσε κάποια στιγμή στο πρώτο εξάμηνο του 2024. Τώρα ανακοινώνει ότι τα σχέδια έχουν αλλάξει και δεν είναι πλέον επικείμενο. Δεν ανακοινώνει νέα ημερομηνία κυκλοφορίας.

Η Apple επιλέγει γενικά το φθινόπωρο για να παρουσιάσει το νέο της κουτί πολυμέσων. Από τα πέντε τελευταία μοντέλα, δύο ανακοινώθηκαν τον Σεπτέμβριο (2015 και 2017) και ένα τον Οκτώβριο (2022). Ένα άλλο παρουσιάστηκε τον Απρίλιο (2021) και ένα άλλο τον Μάρτιο (2012). Το τρέχον μοντέλο είναι για τον Οκτώβριο του 2022.

Το νέο Apple TV 4K θα δικαιούταν πιο ισχυρό επεξεργαστή (το τρέχον μοντέλο έχει τον A15) και χαμηλότερη τιμή. Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo μίλησε για τιμή 99 $ στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε σύγκριση με $129 αυτή τη στιγμή. Στη Γαλλία, το κουτί ξεκινά από 169€.

Επίσης, μια φήμη δείχνει ότι η Apple σκέφτεται να τοποθετήσει μια κάμερα σε μια μελλοντική Apple TV. Αυτό θα είναι για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων με το FaceTime. Είναι ήδη δυνατό να το κάνετε αυτό με το tvOS 17, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα iPhone ή iPad ως κάμερα.