380.000 Android-smartphone στη Ρωσία έχουν μολυνθεί με ένα επικίνδυνο ιό

0
Πάνω από μισό εκατομμύριο Android-smartphone στην Ρωσία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό, το οποίο είναι σε θέση να κλέψει ...
τραπεζικούς κωδικούς πρόσβασης και κωδικών ασφαλείας σε μηνύματα κειμένου.
Αυτό αναφέρει σήμερα η  RG, επικαλούμενη στοιχεία από τη ρωσική εταιρεία Group-IB, ερευνά τα εγκλήματα στον τομέα της ασφάλειας των πληροφοριών.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ιός που έπληξε 541.000 κινητές συσκευές που τρέχουν Android, είναι επίσης σε θέση να συνδυαστούν με άλλα τηλέφωνα μέσω του Διαδικτύου, που αποτελούν το λεγόμενο botnet. Στον κόσμο των υπολογιστών, botnets είναι αρκετά κοινό, ενώ μεταξύ των φορητών gadgets είναι αρκετά σπάνιο.

Η ομάδα ΙΒ δημοσίευσε ένα screenshot του προγράμματος ελέγχου, μέσω του οποίου οι hackers καταφέρουν μολυσμένα gadgets. Το στιγμιότυπο οθόνης δείχνει ότι οι επιτιθέμενοι μπορούν να στείλουν SMS-μηνύματα, να πραγματοποιήσουν κλήσεις, συνομιλίες, να κατεβάσουν εικόνες, να λάβει πληροφορίες σχετικά με την συσκευή και να εκτελέσουν άλλες ενέργειες.

 Ο μεγαλύτερος αριθμός των μολυσμένων smartphones (70%) είναι στη Ρωσία, σύμφωνα με το Group-IB. Για τις ευρωπαϊκές χώρες αντιπροσωπεύουν περίπου το 20%, το υπόλοιπο 10% είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ιός πραγματοποιείται υπό το πρόσχημα του προϊόντος για τα δημοφιλή προγράμματα - για παράδειγμα, το Adobe Flash Player.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !