Το IOS 12 και τα νεότερα για το Jailbreak σε αυτό

0
Στις 12 Σεπτεμβρίου, η Apple θα κυκλοφορήσει το νέο λειτουργικό το iOS 12. Θα εμφανιστούν στο σύστημα νέες λειτουργίες, όπως Screen Time, Siri Shortcuts και Memoji. Όμως, οι λάτρεις του κάτι παραπάνω, ενδιαφέρονται περισσότερο για την επίτευξη ενος jailbreak, προκειμένου να προσθέσουν μόνοι τους όλα τα ελλείποντα χαρακτηριστικά.

Τρέχουσα κατάσταση του jailbreak

Δεν είναι όλες οι εκδόσεις του iOS 11 που υποστηρίζουν το jailbreak. Για να σπάσετε τη συσκευή σας χρειάζεστε το βοηθητικό πρόγραμμα Jailbreak Electra.Αυτο λειτουργεί με το iOS 11 - iOS 11.1.2 και iOS 11.2 - iOS 11.3.1. Οι εκδόσεις του iOS 11.4 και του iOS 11.4.1 δεν υποστηρίζονται, επειδή η Apple βρήκε και επιδιορθώνει τις ευπάθειες που χρησιμοποίησαν οι προγραμματιστές του Electra Jailbreak.

Αλλαγές στο iOS 12 εναντίον jailbreak

Δεν είναι μυστικό ότι η Apple κυκλοφορεί τακτικά ενημερώσεις του iOS, οι οποίες εμποδίζουν τη δυνατότητα hacking. Το iOS 12 δεν θα αποτελούσε εξαίρεση. Στη νέα έκδοση του συστήματος υπάρχουν διάφορες πτυχές που εμποδίζουν τη δημιουργία jailbreaking όπως για παράδειγμα, η επιλογή CoreTrust ελέγχει εάν όλες οι υπογραφές σε νέα συστήματα προέρχονται από την Apple. Το CoreTrust εμποδίζει ψεύτικες υπογραφές που πολλοί προγραμματιστές χρησιμοποιούν για το jailbreak.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κανένα εργαλείο δημόσια που να κάνει jailbreak στις beta έκδοσεις του iOS 12.
Τα καλά νέα είναι ότι το iOS 12 μπορεί να παραβιαστεί ακόμα οσο και να το κλειδώνει η μαμά εταιρία. Αυτό αποδείχθηκε από τον εμπειρογνώμονα ασφαλείας Liang Chen και από την KeenLab αφού όπως μας έδειξε ήταν σε θέση να εκτελέσει το jailbreak του iOS 12 Beta 1 και να τρέξει το Cydia στο iPhone X.
Το KeenLab ειδικεύεται στην έρευνα, οπότε δεν θα δημοσιεύσει ένα exploit που χρησιμοποιήθηκε για να σπάσει το iOS 12.

Ένας άλλος ειδικός στο jailbreak, ο Simon Ferrini, κατάφερε να δημιουργήσει ενα jailbreak. Έχει σπάσει το iOS 12 Beta 12 , το οποίο είναι η τελευταία έκδοση των beta πριν από το iOS 12 Golden Master.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα της εμφάνισης προηγούμενων εργαλείων για jailbreaking, μπορούμε να υποθέσουμε ότι τα πρώτα εργαλεία για hacking θα εμφανιστούν πιο κοντά στα τέλη του 2018. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι, πιθανότατα, δεν είναι όλες οι συσκευές του iOS σε θέση να σπάσουν.

Η Θέση της Apple

Τον Ιούνιο του 2018 στην ιστοσελίδα της Apple υπήρχε μια σελίδα αφιερωμένη στο jailbreaking. Το κύριο μήνυμα είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να εγκαταστήσω jailbreak στη συσκευή μου. Μεταξύ των συνεπειών, η εταιρεία τονίζει τη μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, επιδείνωση της ποιότητας του κυψελοειδούς δικτύου και διατάραξη του συστήματος του IOS.

Παρά το γεγονός ότι η Apple είναι ενάντια σε jailbroken συσκευές, συνεργάζεται με πολλούς ανεξάρτητους προγραμματιστές που χακαρουν το iOS και βρίσκουν ευπάθειες. Μερικές φορές οι δημιουργοί κερδίζουν και δουλειά στην Apple όπως έχει πολλές φορές στο παρελθόν καθώς τη δόξα πολλοί μίσησαν το χρήμα κανείς.




Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !