iPhone XS Max vs Galaxy Note 9 τεστ ταχύτητας: Η Samsung έχει πολλά να καλύψει!

0
Το iPhone XS Max και το Galaxy Note 9 είναι οι καλύτερες και πιο ακριβές προσφορές smartphone από την Apple και τη Samsung. Και οι δύο καλύπτουν το ίδιο τμήμα με εξαιρετικά premium. Οι χρήστες στο PhoneBuff έχουν διεξαγάγει μια διεξοδική δοκιμή ταχύτητας για το iPhone XS Max vs Galaxy Note 9 για να μάθουν ποια συσκευή είναι ταχύτερη και ισχυρότερη. Αυτή η δοκιμή ταχύτητας χρησιμοποιεί ρομποτικούς βραχίονες για ελαχιστοποίηση του ανθρώπινου σφάλματος.

Η δοκιμή ταχύτητας περιλαμβάνει την εκτόξευση μιας σειράς εφαρμογών σε γρήγορη διαδοχή και στις δύο συσκευές και στη συνέχεια εκ νέου άνοιγμα όλων σε αντίστροφη σειρά. Στον πρώτο γύρο, η ισχύς επεξεργασίας και η ολοκλήρωση του λογισμικού διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, ενώ ο δεύτερος γύρος αφορά κυρίως τη διαχείριση RAM κάθε συσκευής. Φυσικά, δεν είναι τόσο επιστημονικό όσο οι δοκιμές συγκριτικής αξιολόγησης, αλλά το PhoneBuff προσπάθησε να εξαλείψει τις πιθανότητες ανθρώπινου σφάλματος χρησιμοποιώντας ένα ρομποτικό βραχίονα που κρατά μια γραφίδα. Το πιο πρόσφατο iOS 12 λογισμικό της Apple επικεντρώνεται στην απόδοση και τη σταθερότητα. Οι χρήστες έχουν παρατηρήσει ότι οι εφαρμογές φορτώνουν ταχύτερα στο iOS 12 από ό, τι στο iOS 11 στην ίδια συσκευή. Το Note 9 εκτελεί μια εξατομικευμένη έκδοση του Android Oreo. Το iPhone XS Max παίρνει 4GB μνήμη RAM, η οποία είναι μόνο το μισό όσο το Note 9.

Η ναυαρχίδα της Apple τρέχει το chipset A12 Bionic, ο οποίος είναι ο πρώτος επεξεργαστής στον κόσμο με βάση την τεχνολογία κατασκευής 7nm. Είναι πιο γρήγορο και πιο ενεργειακά αποδοτικό από το περυσινό A11. Το Galaxy Note 9 τρέχει το Snapdragon 845 SoC της Qualcomm με βάση τη διαδικασία 10nm. Το XS Max έχει επίσης λιγότερα εικονοκύτταρα από τον αντίπαλό του.

Στο σημείωμα του Galaxy Note 8 του PhoneBuff έναντι της δοκιμής ταχύτητας του iPhone 8 Plus πέρυσι, το Note 8 υπερέβη σημαντικά το iPhone. Η απόδοση του iPhone 8 Plus ήταν περιορισμένη λόγω μνήμης RAM μόλις 3 GB. Μία χαμηλότερη RAM σήμαινε ότι έπρεπε να επαναφορτώσει κάθε εφαρμογή στο δεύτερο γύρο. Η υψηλότερη μνήμη RAM στο Note 8 επέτρεψε να τα ανακτήσει από τη μνήμη χωρίς να χρειάζεται να τα φορτώσει ξανά.

Το iPhone XS Max έχει λάβει μια ενίσχυση RAM, αλλά είναι ακόμα μόνο το μισό όσο το Note 9. Στον πρώτο γύρο, το iPhone XS Max χρειάστηκε 1 λεπτό και 49 δευτερόλεπτα για να ανοίξει και τις 16 εφαρμογές όπως το Facebook, το Starbucks, το Amazon, το Netflix, η φωτογραφική μηχανή, το Word και μια σειρά παιχνιδιών. Το Note 9 χρειάστηκε 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί η ίδια εργασία.

Στο δεύτερο γύρο,η πρόσθετη RAM στο Note 9 έρχεται στη διάθεσή του. Επανεκκίνηση των ίδιων εφαρμογών σε μόλις 35 δευτερόλεπτα σε σύγκριση με 43 δευτερόλεπτα για το XS Max. Η μνήμη RAM 4GB μέσα στο XS Max επέτρεψε επίσης να διατηρήσει όλες τις εφαρμογές στη μνήμη στον δεύτερο γύρο εκτός από το Starbucks. Συνολικά, το iPhone XS Max τελείωσε 14 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από ό, τι ο αντίπαλός του παρά την άθληση μόνο της μισής μνήμης RAM.

Επίσης, το XS Max ήταν σε θέση να φορτώσει κάθε εφαρμογή πιο γρήγορα από το Note 9 εκτός από το Facebook και το Spotify. Η πίστωση για τη θεαματική της απόδοση πηγαίνει στο τσιπ A12 Bionic και στο λογισμικό iOS 12. Αυτή η σύγκριση του iPhone XS Max vs. Galaxy Note 9 είναι σίγουρα καλύτερη από ό, τι οι ισχυρισμοί των πωλητών smartphone (έως και 30% ταχύτεροι, έως και 15% καλύτεροι κ.λπ.). Η Apple υποστηρίζει ότι το τσιπ A12 προσφέρει αύξηση της απόδοσης κατά 15% σε σχέση με τον επεξεργαστή A11 Bionic.

Η Samsung χρειάζεται να ανοίξει το παιχνίδι της με το επερχόμενο Galaxy S10 για να καλύψει το XS Max, το οποίο θα είναι πάνω από έξι μήνες από τη στιγμή που βγαίνει το S10. Επίσης, το S10 θα τρέξει με chipset 7nm, οπότε μπορούμε να αναμένουμε σημαντική αύξηση της απόδοσης.

Το XS Max έχει επίσης ξεπεράσει το Note Galaxy 9 σε δοκιμές αναφοράς. Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι λαοί του Tom's Guide έτρεξαν τα τελευταία iPhones και τις συσκευές Flagship Android μέσω του Geekbench 4 για να αξιολογήσουν την απόδοσή τους. Το XS Max βγήκε στην κορυφή με 11.515 σημεία σε δοκιμές πολλαπλών πυρήνων. Ακολουθήθηκε στενά το iPhone XS με 11.420 πόντους και το iPhone X πέρυσι με 10.357 μονάδες. Το Note 9 του Galaxy έχασε πολύ πίσω με 8.876 μονάδες, ακόμη και πίσω από το OnePlus 6.

















Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !