Εφαρμογές στο iPhone που κλέβουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών

0
Οι ερευνητές ασφάλειας της GuardianApp ισχυρίζονται ότι δεκάδες δημοφιλείς εφαρμογές στα iPhone στέλνουν κρυφά τα δεδομένα τοποθεσίας των χρηστών σε εταιρείες δημιουργίας εσόδων από τρίτους.
Όπως αποδείχθηκε, ορισμένες δημοφιλείς εφαρμογές για το iOS είναι εξοπλισμένες με κρυμμένες λειτουργίες.

Όλες οι εφαρμογές που περιλαμβάνουν απάτη συνέλεξαν δεδομένα από το Bluetooth LE Beacon, τις συντεταγμένες GPS και το όνομα του SSID Wi-Fi. Παρακάτω είναι ένας κατάλογος προγραμμάτων επιβλαβών εφαρμογών:

Code Scanner
Coupon Sherpa
ASKfm
GasBuddy
Homes.com
Moco
Mobiletag
Photobucket
Tapatalk
YouMail
Weather Live
Tunity
The Coupons App
SnipSnap Coupon
С25K 5K trainer


Αυτές οι εφαρμογές απαιτούν πρόσβαση στη θέση κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης για σωστή λειτουργία, αλλά δεν διευκρινίζεται πουθενά ότι τα προγράμματα θα αποστέλλουν τις πληροφορίες που λαμβάνονται σε τρίτους για οποιοδήποτε λογο.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι πληροφορίες που αποστέλλονται μπορούν να περιέχουν ακριβή γεωγραφική θέση χρηστών και άλλα εμπιστευτικά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην παρακολούθηση του ιδιοκτήτη της συσκευής.

Αν χρησιμοποιήσετε κάποια από αυτή τη λίστα και δεν θέλετε να διαγράψετε την εφαρμογή, σας συμβουλεύουμε να μεταβείτε στις "ρυθμίσεις" - "προστασία προσωπικών δεδομένων" - "διαφήμιση" και να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία "παρακολούθηση περιορισμού". Μπορείτε επίσης να περιορίσετε την πρόσβαση στην τοποθεσία στις ρυθμίσεις των παραπάνω προγραμμάτων, αλλά αυτό μπορεί να επηρεάσει την ορθότητα της εργασίας τους.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !