Η Apple μπλοκάρει το GrayKey στο iOS 12

0
Για το GrayKey είχαμε αναφερθεί στο παρελθόν και για όσους δεν το γνωρίζουν πρόκειται για ένα μαγικό κουτάκι όπου μπορεί να βρει ένα κωδικό που είναι κλειδωμένο ένα iphone και το ξεκλειδώσει.

Το Forbes αναφέρει ότι η Apple έχει καθορίσει ένα θέμα ευπάθειας στο iOS 12, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους προγραμματιστές του GrayKey για να σπάσει το iPhone.
Ανώνυμες πηγές από τη Forbes ανέφεραν ότι στο iOS 12 η Apple έχει αποκλείσει τη λειτουργία του κουτιού GrayKey, το οποίο συγκέντρωνε τους κωδικούς πρόσβασης από οποιοδήποτε iPhone και iPad που εκτελούσε το iOS 11. Στις συσκευές με iOS 12, το GrayKey τώρα δείχνει μόνο μεγέθη αρχείων σε μη κρυπτογραφημένους φακέλους.

Ο τρόπος με τον οποίο η Apple διορθώνει το σφάλμα είναι άγνωστος και ο διευθύνων σύμβουλος ElcomSoft Vladimir Katalov ανάφερε διάφορες εκδοχές.

Αυτό μπορεί να είναι σε όλα τα λειτουργικά από εδώ και πέρα, από τη βελτίωση της ασφάλειας του πυρήνα σε σοβαρότερους περιορισμούς στις ρυθμίσεις διαμόρφωσης. Ο πυρήνας είναι το κύριο μέρος του λειτουργικού συστήματος, από το οποίο εκτελείται το υπόλοιπο iOS. Τα προφίλ διαμόρφωσης συνήθως επιτρέπουν σε άτομα και εταιρείες να προσαρμόζουν τον τρόπο λειτουργίας των εφαρμογών iOS.

Σχετικά με το GrayKey έγινε γνωστό το Μάρτιο του 2018. Το κουτί πωλείται σε δύο εκδόσεις για 15.000 και 30.000 δολάρια. Η διαδικασία υπολογισμού του κωδικού πρόσβασης διαρκεί αρκετές ώρες εάν έχει οριστεί τετραψήφιος κωδικός πρόσβασης. Εάν το iPhone χρησιμοποιεί έναν εξαψήφιο κωδικό, το GrayKey θα διαρκέσει αρκετές ημέρες για να το μαντέψει.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !