Η Apple θα βελτιώσει την απόδοση του νέου iPhone στη βροχή

0
Η Apple εργάζεται για το πρόβλημα της χρήσης του iPhone και του iPad ακόμη και στη βροχή. Κατά την επεξεργασία του προβλήματος, εφευρέθηκε μια μέθοδος για την ανίχνευση των κινήσεων των δακτύλων του χρήστη σε μια οθόνη αφής σε συνθήκες υψηλής υγρασίας.
Η νέα μέθοδος σάς επιτρέπει να προσπεράσετε τις λανθασμένες ενέργειες που προκαλούνται από τα σταγονίδια νερού.

Οι περισσότεροι χρήστες δυσκολεύονται να χρησιμοποιούν τις συσκευές τους με βρεγμένα χέρια ή κατά τη διάρκεια της βροχής. Το νερό στα δάχτυλα και στην επιφάνεια της οθόνης οδηγεί σε λανθασμένη ενεργοποίηση του αισθητήρα, προκαλώντας σφάλματα και σφάλματα αφής. Κατά τη διάρκεια της βροχής, τα σταγονίδια νερού που πέφτουν στην οθόνη μπορούν να αναγνωριστούν ως επαφή και να προκαλέσουν λανθασμένη επιλογή εντολών στην οθόνη.

Οι οθόνες αφής λειτουργούν ανιχνεύοντας αλλαγές στη ροή του ρεύματος στην οθόνη. Η αφή ενός δακτύλου, της γραφίδας ή άλλου αγώγιμου στοιχείου αλλάζει το ηλεκτρικό πεδίο, αφού η συσκευή ερμηνεύσει αυτές τις αλλαγές για να προσδιορίσει πού έχει αγγιχτεί η οθόνη. Το νερό ή η εφίδρωση μπορούν να επηρεάσουν το ηλεκτρικό πεδίο, έτσι ώστε η συσκευή να αναγνωρίζει την υγρασία καθώς αγγίζει την οθόνη.

Το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσίευσε δύο αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με τίτλο "Tracking Touch σε υγρό περιβάλλον", όπου η Apple προτείνει τη χρήση φίλτρου για την ανίχνευση επαφής του χρήστη. Η διαδικασία εντοπισμού πραγματοποιείται πριν η συσκευή εκτελέσει "υπολογιστική επεξεργασία αφής" προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος επεξεργασίας και η χρήση ενέργειας.



Η εφαρμογή της Apple περιγράφει μια διαδικασία όπου πολλοί κόμβοι αισθητήρων συνδέουν την οθόνη και χρησιμοποιούνται για τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων συμβάντων αφής. Αυτά τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης των ορίων του αισθητηρίου σήματος από διάφορους τύπους ανιχνευόμενων πινελιών, μπορούν επίσης να περιέχουν πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος της πληγείσας περιοχής, τον αριθμό των κόμβων αισθητήρα και την κατάσταση της επικάλυψης. Οι αλγόριθμοι αναγνώρισης θα μπορούν να ερμηνεύουν την πληγείσα περιοχή ως άγγιγμα ενός δακτύλου ή γραφίδας, καθώς και εξωτερικούς παράγοντες, όπως οι σταγόνες βροχής.



Αφού η διεπαφή αφής καθορίσει ότι η αφή ανήκει στον χρήστη, τα δεδομένα μεταφέρονται σε άλλα συστήματα επεξεργασίας εντολών εισόδου. Το σύστημα που περιγράφεται στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας θα συμβάλει στην ελαχιστοποίηση των ψευδών συναγερμών σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και βροχής.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !