Ο συν-ιδρυτής της Microsoft, Paul Allen πέθανε στα 65 του

0
Ο συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen, πέθανε χθες το βράδυ στο Σιάτλ. Ο επιχειρηματίας ήταν στην ηλικία των 65 ετών. Ο Άλεν πέθανε από το λέμφωμα του Hodgkin, έναν τύπο καρκίνου.

Έχει αναφερθεί ότι προηγουμένως ο επιχειρηματίας έχει ήδη υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο και η υγεία φαινόταν να πηγαίνει αρκετά καλά. Στις αρχές Οκτωβρίου όμως, η ασθένεια δυστυχώς επέστρεψε.

Ο Άλεν και ο Γκέιτς ήταν φίλοι απο το σχολείο, όπου ίδρυσαν τη Microsoft το 1975. Ο Paul ασχολήθηκε με τις τεχνικές εξελίξεις, δημιούργησε ειδικότερα το λειτουργικό σύστημα του MS DOS και τον επεξεργαστή Word. Έφυγε από την εταιρεία μετά από μια διαμάχη με τον Gates το 1983, αλλά παρέμεινε στο διοικητικό συμβούλιο μέχρι το 2000.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, δημιούργησε την επενδυτική εταιρεία Vulcan, η οποία επένδυσε σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας. Η περιουσία του, σύμφωνα με τη Forbes, υπερβαίνει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !