USB flash drive με βιομετρική ασφάλεια για όσους ανησυχούν για την ασφάλεια των δεδομένων

0
Στον σημερινό κόσμο, οι άνθρωποι άρχισαν όλο και περισσότερο να δίνουν προσοχή στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και των πληροφοριών γενικότερα.
Οι υπηρεσίες σύννεφων, τα smartphones, τα tablet και άλλα gadget προσφέρουν πολλά επίπεδα ασφάλειας, τα οποία δεν υπάρχουν σε συνηθισμένες φυσικές μονάδες δίσκου, όπως οι μονάδες flash και οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Πολλές εταιρείες αναπτύσσουν διάφορες μεθόδους και συστήματα για την προστασία των πληροφοριών, αλλά οι αλγόριθμοί τους δεν είναι πάντα αρκετά ικανοί για να εξασφαλίσουν τη μέγιστη ασφάλεια των δεδομένων. Για παράδειγμα, αρκεί να δούμε τη συνηθισμένη μονάδα δίσκου στον υπολογιστή μας με σημαντικά έγγραφα στο γραφείο, έτσι ώστε ένας εισβολέας μπορεί να πάρει όλες τις πληροφορίες από αυτό.


Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε μια νέα συσκευή της Lexar και συγκεκριμένα μια μονάδα flash με σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Σήμερα, στις 17 Οκτωβρίου, ο γνωστός κατασκευαστής αξεσουάρ ηλεκτρονικών υπολογιστών κυκλοφόρησε τη σειρά F35 JumpDrive Fingerprint και ο Joel Bowken, παγκόσμιος διευθυντής μάρκετινγκ για την Lexar δήλωσε:

"Το F35 συνδυάζει αξιόπιστη και ασφαλή αποθήκευση δεδομένων με βιομετρική τεχνολογία για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα αρχεία σας. Το μοντέλο είναι ιδανικό για επιχειρηματίες και φωτογράφους που χρειάζονται υψηλό βαθμό προστασίας των εμπιστευτικών πληροφοριών για να καλύψουν τις ανάγκες τους. "

Η εμφάνιση της συσκευής δεν διαφέρει από τις συμβατικές μονάδες flash και έχει σχετικά μικρές διαστάσεις 20,50mm x 64,38mm x 7,80mm.

Οι προδιαγραφές δεν μπορούν να ονομαστούν "επαναστατικές", αλλά είναι γενικά νέες για προϊόντα αυτού του τύπου. Το JumpDrive Fingerprint F35 series διατίθεται σε μεγέθη από 32 GB έως 256 GB. Η τεχνολογία USB 3.0 παρέχει μεταφορά δεδομένων σε ταχύτητες έως και 150 MB / s και έχει υποδοχή USB-A, αν και σε πολλούς φορητούς υπολογιστές το 2018 χρησιμοποιείται κυρίως το USB Type-C. Επομένως, αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να συνδεθεί απευθείας με την τρέχουσα γενιά του MacBook Pro (ακόμη και στην ιστοσελίδα της εταιρείας υπάρχει ένα παράδειγμα χρήσης με το MacBook Pro του 2015).

Όσον αφορά την κύρια λειτουργία, ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δέκα διαφορετικά δάχτυλα. Λειτουργεί αρκετά γρήγορα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, όταν η πρόσβαση στη μονάδα flash είναι ξεκλείδωτη. Η μονάδα χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit, η οποία παρέχει ισχυρή προστασία αρχείων. Στον προϊόν Fingerprint F35 παρέχεται επισεις τριετής εγγύηση.

Αν και το Fingerprint F35 είναι συμβατό με υπολογιστές Mac, Linux και Windows, το λογισμικό για τη διαμόρφωση του σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων υπάρχει μόνο στα Windows κάτι που σημαίνει πώς την πρώτη φορά θα πρέπει να το διαμορφώσετε μόνο στα windows.

Τα οφέλη περιλαμβάνουν επίσης τις τιμές αυτών των οδηγών. Η έκδοση 32 GB είναι ήδη διαθέσιμη για προπαραγγελία στο Amazon εδώ για $ 33 δολάρια, ενώ οι επιλογές 64 GB, 128 GB και 256 GB θα κοστίζουν $ 50, $ 90 και $ 170, δολάρια αντίστοιχα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την πώληση της έκδοσης 256 GB της μονάδας flash κατά τους επόμενους μήνες.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !