Οι χάκερ πωλούν κλεμμένες αλληλογραφίες 81.000 χρηστών του Facebook ~ AppleNow
:::: MENU ::::
  • ARGONAYTIS

  • Watch tips

  • iPhone tips

  • Iphone news

  • Jailbreak

  • Mac tips

  • Theme widget

  • Apple News.

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018

Σήμερα, 2 Νοεμβρίου, έγινε γνωστό ότι οι χάκερ είχαν πρόσβαση σε προσωπικά μηνύματα 81.000 χρηστών του Facebook. Πολλοί από τους  λογαριασμούς ανήκουν στους χρήστες του κοινωνικού δικτύου από την Ουκρανία και τη Ρωσία, αναφέρει το BBC.

Οι χάκερ ισχυρίζονται ότι έχουν λάβει δεδομένα 120 εκατομμυρίων λογαριασμών. Προτίθενται να τα πουλήσουν με 10 λεπτά ανά λογαριασμό.
Η υπηρεσία ειδήσεων του BBC σημείωσε ότι το Facebook δεν θα μπορούσε να το επιβεβαιώσει. Ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων επιβεβαίωσε ότι τα δεδομένα με περισσότερους από 81.000 λογαριασμούς δημοσιεύθηκαν ως δείγμα.
Περιέχουν ιδιωτικά μηνύματα και πολλοί χρήστες από τη Ρωσία επιβεβαίωσαν ότι η αλληλογραφία τους ήταν μεταξύ των "δειγμάτων". Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους τόπους όπου δημοσιεύθηκαν τα δεδομένα βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη.
 
Δείγματα αλληλογραφίας που δημοσιεύονται από τους χάκερ...
 
Μετά την εξέταση της κατάστασης, η υπηρεσία Τύπου του Facebook ανέφερε ότι οι πληροφορίες του λογαριασμού διακυβεύονταν λόγω μιας "κακόβουλης επέκτασης του προγράμματος περιήγησης".
"Επικοινωνήσαμε με τους προγραμματιστές του προγράμματος περιήγησης για να διασφαλίσουμε ότι οι γνωστές κακόβουλες επεκτάσεις δεν είναι πλέον διαθέσιμες για λήψη στα καταστήματα επέκτασης. Επίσης, επικοινωνήσαμε με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις ρωσικές αρχές για να καταργήσουμε τον ιστότοπο που εμφανίζει την αλληλογραφία χρηστών του Facebook ", δήλωσε ο Guy Rosen, αντιπρόεδρος της διαχείρισης προϊόντων στο Facebook.


Ο Rosen πρότεινε επίσης να ελέγχουν οι χρήστες τις εγκατεστημένες επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης και να "καταργούν όλες τις επεκτάσεις που δεν είναι αξιόπιστες".

 

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη

Argonaytis GeorgeHome