Οι μετοχές της Apple πέφτουν λόγω της χαμηλής ζήτησης για το iPhone XR

0
Λόγω της χαμηλής ζήτησης για τα νέα smartphones του iPhone XR, η κεφαλαιοποίηση των μετοχών της Apple έπεσε κάτω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, ενώ οι δείκτες έδειξαν τη μεγαλύτερη διήμερη πτώση σε έξι χρόνια.

Η εταιρεία της Καλιφόρνιας ζήτησε από τους κατασκευαστές των smartphones της Foxconn και Pegatron να μην επεκτείνουν την παραγωγή του "προσιτού" iPhone XR λόγω έλλειψης ζήτησης, αναφέρει η Nikkei Asian Review.

Κατά συνέπεια, οι ήδη υποτιμημένες μετοχές της Apple μειώθηκαν κατά 2,8% τη Δευτέρα, την 5η Νοεμβρίου. Αυτή είναι η ισχυρότερη διήμερη πτώση σε έξι χρόνια. Κατά τη διάρκεια δύο ημερών, οι μετοχές υποχώρησαν συνολικά σχεδόν στο 8%.

Ο κατασκευαστής των πιο ακριβών smartphones στον κόσμο κυκλοφόρησε το iPhone XR τον Σεπτέμβριο του 2018, μαζί με τα ακριβότερα XS και premium XS Max. Η συσκευή εισήχθη στην αγορά ένα μήνα αργότερα, στις 26 Οκτωβρίου.

Σε αυτό το σημείο, η αμερικανική εταιρεία δεν   προτίθεται να αυξήσει την κυκλοφορία νέων μοντέλων, αλλά θα αυξήσει την παραγωγή των προηγούμενων εκδόσεων του iPhone 8 και του iPhone 8 Plus. Η Apple θα κυκλοφορήσει 25 εκατομμύρια από αυτά τα smartphones αντί των αρχικά προγραμματισμένων 20 εκατομμυρίων. Είναι 20% φθηνότερα από το iPhone XR, που η ελάχιστη τιμή του στην Ελλάδα είναι στα 930 ευρώ.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !