Οι ειδικοί ονόμασαν το Facebook Messenger τον πιο ανασφαλές messenger

0
Η ρωσική εταιρεία πληροφορικής Artezio διεξήγαγε μια έρευνα για περισσότερα από 20 δημοφιλή instant messengers για να καθορίσει την ασφαλέστερη υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων.Την τελευταία θέση στην κατάταξη έλαβε το Facebook Messenger.   


Ο στόχος της μελέτης, σύμφωνα με τους ειδικούς του Artezio, ήταν να καθοριστεί ο ασφαλέστερος τρόπος επικοινωνίας και ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες. Η βασική παράμετρος της ανάλυσης ήταν η διασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της ιδιωτικής ζωής και προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Συνολικά, υπήρχαν 30 κριτήρια, μεταξύ των οποίων η λειτουργικότητα του συστήματος αποθήκευσης προσωπικών πληροφοριών, ο βαθμός κρυπτογράφησης αρχείων, καθώς και το επίπεδο προστασίας από αμφισβητήσιμες μεθόδους αντιγραφής δεδομένων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, από περισσότερες από 20 διαφορετικές υπηρεσίες, μόνο οκτώ εφαρμογές του είδους αναγνωρίστηκαν ως οι καλύτεροι.

Η λίστα με τις πιο ασφαλείς πλατφόρμες άμεσων μηνυμάτων είναι αυτή:
  1. Signal
  2. Wickr
  3. Telegram
  4. Confide
  5. Viber
  6. Line
  7. WhatsApp
  8. iMessage

Ο πιο επικίνδυνος ήταν το Facebook Mesenger που είναι και τελευταίο στην κατάταξη. Όπως σημειώνεται από τους ερευνητές του Artezio, το κύριο πρόβλημα με αυτήν την υπηρεσία είναι το χαμηλό επίπεδο προστασίας των δεδομένων των χρηστών. Επιπλέον, ορισμένες συσκευές δεν έχουν τη δυνατότητα να διαγράψουν μηνύματα και η ίδια η πλατφόρμα μπορεί να μεταφέρει πληροφορίες χρηστών σε τρίτους.




Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !