Πώς να παίξετε ρετρό παιχνίδια με το OpenEmu

0
Εάν σας έπιασε η νοσταλγία με τον συννεφιασμένο καιρό και θέλετε να περάσετε ένα ζεστό βράδυ παίζοντας παιχνίδια από την παιδική σας ηλικία δεν είναι απαραίτητο να αναζητήσετε μια ρετρό κονσόλα στο πλησιέστερο κατάστημα οικιακών συσκευών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εξομοιωτή OpenEmu.

Η εφαρμογή με μια απλή και διαισθητική διεπαφή υποστηρίζει παιχνίδια από όλες τις γνωστές ρετρό κονσόλες, που κυμαίνονται από Famicom και GameBoy, μέχρι τα παιχνίδια του πρώτου Sony Playstation. Αξίζει επίσης να σημειωθεί υπάρχει η υποστήριξη αποκλειστικών συγκεκριμένων πλατφορμών όπως η Atari, η NeoGeo και την TurboGrafx. Το OpenEmu είναι μια λύση all-in-one, εκτός από την εξομοίωση των βιντεοπαιχνιδιών, η εφαρμογή διαθέτει έναν ενσωματωμένο κατάλογο και ένα τμήμα με δωρεάν παιχνίδια.

Αφού κατεβάσετε και εγκαταστήσετε την εφαρμογή, θα σας ρωτήσουμε για το απαιτούμενο σύνολο εξομοιωτών, δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε τα πάντα ή να επιλέξετε "Sega Mega Drive" εάν σκοπεύετε να παίξετε μόνο παιχνίδια από αυτή την κονσόλα.

Το κύριο παράθυρο της εφαρμογής χωρίζεται σε δύο μέρη: στα αριστερά υπάρχει μια λίστα εξομοιωτών, στη δεξιά πλευρά υπάρχει μια βιβλιοθήκη με παιχνίδια. Η γραμμή πλοήγησης έχει τέσσερις ενότητες: "Βιβλιοθήκη", "Αποθήκευση", "Στιγμιότυπα οθόνης" και "Homebrew".
Είναι πολύ εύκολο να προσθέσετε ένα νέο παιχνίδι στην εφαρμογή: μπορείτε να μεταφέρετε το αρχείο παιχνιδιού στο παράθυρο της βιβλιοθήκης (χρησιμοποιώντας τη μέθοδο drag'n'drop) ή πατήστε το κουμπί "+" και επιλέξτε τα παιχνίδια που θέλετε να προσθέσετε στον εξομοιωτή.

Στις ρυθμίσεις του OpenEmu, μπορείτε να προσαρμόσετε τον έλεγχο για κάθε κονσόλα. Ο εξομοιωτής έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το πληκτρολόγιο ή το gamepad, χρησιμοποίησα τον ελεγκτή από το Xbox One.

Η εφαρμογή έχει μια ενδιαφέρουσα λειτουργία για να αποθηκεύσει το gameplay και να επιστρέψει καποιος στο παιχνίδι αργότερα από το σημείο όπου σταμάτησε.

Θέλω να σημειώσω την ομαλότητα της εξομοίωσης και την υψηλής ποιότητας αναπαραγωγή ήχου χωρίς καθυστέρηση. Η διαισθητική αντιστοίχιση χειριστηρίων συμβάλλει στη γρήγορη διαμόρφωση των μοντέρνων παιχνιδιών κάτω από ρετρό ελεγκτές.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !