Η Αυστραλία θα απαιτήσει από την Apple την πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα μηνύματα

0
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει εγκρίνει ένα νόμο βάσει του οποίου η Apple θα υποχρεωθεί, εάν είναι απαραίτητο, να διαβιβάσει κρυπτογραφημένα μηνύματα από τους χρήστες. Εκτός από την Apple, οι νέοι κανόνες ενδέχεται επίσης να επηρεάσουν την Google αλλά και το Twitter.  
Σύμφωνα με τη δημοσίευση 9to5Mac, πληροφορίες για το νέο νόμο εμφανίστηκαν τον Οκτώβριο του 2018. Η Apple έγινε η πρώτη σημαντική τεχνική εταιρεία που αντιτίθεται στο νομοθετικό έργο. Συνεχεία του δημοσιεύματος αναφερει, ότι οι αρχές επιβολής του νόμου της Αυστραλίας σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να έχουν πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα δεδομένα χρήστη. Πρόκειται ειδικότερα για τα μηνύματα. Ο νόμος εγκρίθηκε τελικά σήμερα στις 7 Δεκεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η απαίτηση μεταφοράς κρυπτογραφημένων πληροφοριών θα ωφελήσει την εθνική πολιτική της Αυστραλίας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Όπως λένε εκπρόσωποι της Apple, ένα τέτοιο προηγούμενο μπορεί να είναι ένα κακό μήνυμα για την ανάπτυξη της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Η μείωση της ασφάλειας εκατομμυρίων χρηστών, προκειμένου να αποκαλύψουν μόνο λίγους εγκληματίες που δημοσιεύουν δυνητικά επικίνδυνες πληροφορίες, είναι λάθος. Αυτή είναι μια λάθος κίνηση.

Η Apple υποστήριζε πάντοτε την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, αλλά τώρα, μετά την υιοθέτηση ενός τέτοιου νόμου στην Αυστραλία, άλλες χώρες ενδέχεται να αντιταχθούν στη θέση της.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !