Το Facebook θα μάθει να γνωρίζει πού πηγαίνετε

0
Στο μέλλον, το Facebook θα μπορεί να γνωρίζει όχι μόνο πού βρίσκεστε, αλλά και πού πηγαίνετε. Το δίκτυο έχει λεπτομέρειες για δύο νέες αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που περιγράφουν την τεχνολογία της πρόβλεψης της διαδρομής. 
Ο εκδότης του Buzzfeed News διαπίστωσε ότι ένα κοινωνικό δίκτυο κατέθεσε μια αίτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που ονομάζεται "αυτόνομες διαδρομές", η οποία περιγράφει μια τεχνολογία πρόβλεψης της διαδρομής χρήστη "βασισμένη εν μέρει σε προηγούμενα καταγεγραμμένα δεδομένα τοποθεσίας". Βάσει της διατύπωσης της αίτησης, θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την προηγούμενη καταχωρημένη τοποθεσία, καθώς και άλλα άτομα, για να δημιουργήσει προβλέψεις για τις επόμενες ενέργειες του χρήστη.

"Ας υποθέσουμε ότι συνήθως πηγαίνετε σε ένα συγκεκριμένο εστιατόριο μετά την επίσκεψη σε ένα γυμναστήριο. Η τεχνολογία θα καθορίσει την τρέχουσα τοποθεσία σας και, αν είστε στο γυμναστήριο, θα υπολογίσει την πιθανότητα ότι θα πάτε σε αυτό το εστιατόριο. Εάν διαπιστώσει ότι είστε πραγματικά πρόθυμος να επισκεφτείτε αυτό το εστιατόριο και υπάρχουν προβλήματα επικοινωνίας, τότε η εφαρμογή θα είναι σε θέση να προφορτώσει το ενημερωτικό feed των κοινωνικών δικτύων. "

"Το Facebook μπορεί επίσης να βασιστεί σε δεδομένα τοποθεσίας άλλων χρηστών για να προβλέψει τις κινήσεις σας".

Μια άλλη αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, που ονομάζεται Πρόβλεψη θέσης χρησιμοποιώντας ασύρματα σήματα στα κοινωνικά δίκτυα, περιγράφει μια τεχνολογία που μπορεί να χρησιμοποιεί σήματα κυψελοειδούς σήματος, Wi-Fi, Bluetooth και NFC για να προβλέψει μια διαδρομή. Για παράδειγμα, αν οι χρήστες με παρόμοια ενδιαφέροντα πηγαίνουν συνήθως στο Starbucks δίπλα στον κινηματογράφο μετά την προβολή μιας ταινίας, το Facebook θα υποθέσει ότι θα πάτε και στο Starbucks αφού παρακολουθήσετε μια ταινία.

Κρίνοντας από αυτές τις αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, μπορεί να προκύψει το συμπέρασμα ότι οι τεχνολογικοί γίγαντες θα συνεχίσουν να αναζητούν τρόπους για τη συλλογή πρόσθετων πληροφοριών σχετικά με τους χρήστες. Η γνώση του πού βρίσκεστε θα τους παρέχει περισσότερες ευκαιρίες για την εμφάνιση των πιο σχετικών διαφημίσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του Facebook τόνισε ότι πρόκειται για μια αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας:

"Παίρνουμε συχνά διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογίες τις οποίες δεν εφαρμόζουμε ποτέ, και οι αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας όπως αυτό δεν θα πρέπει να ληφθούν ως ένας αυστηρός οδηγός για την εφαρμογή στο μέλλον".


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !