Τέλος στο Jailbreak με κλείσιμο του Cydia στις επόμενες ημέρες

0
Το κατάστημα της εφαρμογής Cydia αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του jailbreak με δεδομένο πως εκεί θα βρει καποιος όλα τα εργαλεία δωρεάν και μη. Δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Cydia, ο δημιουργός του ανακοίνωσε το κλείσιμο του έργου.  


Σύμφωνα με τον προγραμματιστή με το ψευδώνυμο Saurik πατέρα και ιδιοκτήτη του Cydia ανακοίνωσε πως το κατάστημα δεν έφερε κανένα κέρδος για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι πλέον ασύμφορο. Επιπλέον, πρόσφατα εντοπίστηκε ένα σοβαρό σφάλμα στο κατάστημα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους χρήστες.

"Η πραγματικότητα είναι ότι θέλω να κλείσω τελείως το κατάστημα Cydia μέχρι το τέλος του έτους. Προκαλεί ζημιά και δεν έχω καμία επιθυμία να την αναπτύξω."

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Saurik αποφάσισε να κλείσει μόνο εκείνο το κομμάτι του Cydia, όπου βρίσκονται τα πληρωμένα tweak θέματα και άλλα. Οι χρήστες θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στο δωρεάν κομμάτι στο Cydia αλλα δεν ξερουμε κατα ποσο θα διαρκέσει αυτό καθώς δεν θα υπάρχει κίνητρο για τους προγραμματιστές και τις μεγάλες ομάδες όπως τον δικό μας Ηλία Λιμναίο για να δημιουργήσουν νέα έργα.

Ο Cydia έχει ήδη απενεργοποιήσει τις αγορές. Αν και για πολλούς δεν θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, δεδομένου ότι οι περισσότεροι προγραμματιστές δεν χρησιμοποίησαν τη Cydia για να φιλοξενήσουν εφαρμογές με πληρωμή.

Ο Saurik είπε τέλος ότι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το κλείσιμο του καταστήματος Cydia θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα, αλλά προς το παρόν συμβουλεύει όλους να αποσύρουν τους λογαριασμούς PayPal.

 Για πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων στο πλανήτη το Jailbreak και Cydia ήταν ο λόγος να αποκτήσουν ένα iphone και τώρα πλέον θα στραφούν σε άλλα λειτουργικά που υπάρχει δυνατότητα να επέμβει κάποιος στο σύστημα.

Η κατάσταση στην Apple το τελευταίο διάστημα θυμίζει καράβι που βουλιάζει και τα ποντίκια να φεύγουν ένα ένα μακριά, με την μετοχή της να σταματά την κατηφορική πορεία εδώ και πολύ καιρό.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !