Το τελευταίο WebKit Exploit μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απομακρυσμένο Jailbreak μέσο του Safari

0
Ο Min Zheng του Alibaba, που είναι πιο γνωστός ως @ SparkZheng στα κοινωνικά δίκτυα, επιβεβαίωσε την τελευταία εκμετάλλευση του  συναδέλφού του @Linus Henze με το Safari, όπου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην δημιουργία ενός σύγχρονου απομακρυσμένου jailbreak. 


Ο Min Zheng είναι ένα εξαιρετικά γνωστό και σεβαστό άτομο στην ερευνητική κοινότητα του κυβερνοχώρου σε θέματα ασφαλείας. Αυτή τη στιγμή δουλεύει σε έναν ρόλο που επικεντρώνεται στις κινητές πλατφόρμες για το Alibaba και έχει προσωπικά την ευθύνη για την εύρεση εκμεταλλεύσεων σημείων στο κώδικα του iOS/Android.

Ο Zheng, αναφέρθηκε προηγουμένως στο twitter για τα νέα σχετικά με ένα WebKit exploit που σχετίζεται με το RegEx το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί μέσω του Safari επιτρέποντας την εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα. Με την Apple να καλύπτει αυτό το σφάλμα με την απελευθέρωση του iOS 12.1.1, ο Linus Henze πήρε την ευκαιρία να κυκλοφορήσει το σφάλμα δημόσια με την εισαγωγή απο ένα πολύ απλό κομμάτι κώδικα.
Το jailbreak που αναφερει ο προγραμματιστής δεν χρειάζεται ένα αρχείο IPA παρά μόνο μια επίσκεψη σε μια ιδικά διαμορφωμένη σελίδα όπου και θα πραγματοποιηθεί το Jailbreak.

Δεδομένου ότι όλα τα πρόσφατα jailbreak έχουν ημι-δεμένη μορφή και έχουν εμπλακεί στην εγκατάσταση ενός αρχείου IPA μέσω Cydia Impactor, μια δημιουργία όπως το παλιό JailbreakMe θα ήταν σαν μια καινούργια απολαυστική εμπειρία. Εάν το jailbreak είναι κάτι που σας ενδιαφέρει τότε θα ήταν λογικό να μείνετε μακριά από την εγκατάσταση του iOS 12.1.1 για τώρα. Επίσης, δεδομένου ότι η Apple εξακολουθεί να υπογράφει το υλικολογισμικό στο iOS 12.1, δεν είναι πολύ αργά για να υποβαθμιστεί η συσκευή σας σε αυτήν την έκδοση εάν έχετε ήδη αναβαθμίσει στο 12.1.1.
 Δεν απομένει τώρα παρά κάποιος να ενώσει τα κομμάτια του κώδικα σε μια σελίδα όπου όλοι θα μπορούν να κάνουν  jailbreak.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !