Διαμάχες του κόσμου για την τσιγκουνιά της Apple να χρησιμοποιεί εικόνες των χρηστών αλλά να μην πληρώνει για αυτές στους φωτογράφους

0
Οι ειδήσεις του διαγωνισμού φωτογραφιών Shot on iPhone έχουν προκαλέσει διαμάχες σχετικά με την πολιτική της Apple, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία δεν πρέπει να πληρώνει για τις φωτογραφίες που επιλέγονται, ακόμη και αν αυτές χρησιμοποιούνται σε διαφημιστικές εκστρατείες.  
Ο επαγγελματίας φωτογράφος Trevor Malmann έγραψε μια επιστολή στον CEO της Apple, Tim Cook, στον οποίο μοιράστηκε τις προτάσεις του για τον διαγωνισμό. Ένα αντίγραφο της επιστολής δημοσίευσε και στο Reddit.

"Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε φωτογραφίες όλο το χρόνο σε οποιαδήποτε διαφημιστική καμπάνια για να πουλάτε περισσότερα iPhones, θα πρέπει να προσφέρετε ένα χρηματικό έπαθλο στους νικητές και όχι μόνο να δημοσιεύσετε το όνομα του φωτογράφου σε αντάλλαγμα για την εμπορική χρήση", λέει η επιστολή.

Ο Malmann πιστεύει πως μια ανταμοιβή $ 10.000 για μια φωτογραφία θα ήταν το σωστό. Θεωρεί ότι είναι δίκαιο, επειδή οι φωτογράφοι δεν θα μπορέσουν να πουλήσουν την εικόνα σε κανένα κατά τη διάρκεια του έτους  αν κερδίσει τον διαγωνισμό της Apple. Αυτό αναφέρεται στους κανόνες του διαγωνισμού.

Αν η φωτογραφία σας έχει επιλεγεί για προβολή σε πινακίδα, συμφωνείτε επίσης να παρέχετε στην Apple αποκλειστική εμπορική χρήση της φωτογραφίας κατά τη διάρκεια της περιόδου άδειας χρήσης.

Το επιχείρημα ότι η Apple πρέπει να πληρώσει σε πολλούς φαίνεται προφανές, αλλά δεν συμφωνούν όλοι. Μερικοί χρήστες πιστεύουν ότι το χρηματικό έπαθλο θα προσελκύσει περισσότερους επαγγελματίες φωτογράφους και αυτό θα μείωνε τις πιθανότητες των απλών ανθρώπων να κερδίσουν, οι οποίοι θα ήταν απλώς ικανοποιημένοι ότι το όνομά τους θα ήταν στο διαφημιστικό υλικό της Apple.Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !