Μηχανικός της Apple είναι κατηγορούμενος για κλοπή μυστικών των οχημάτων χωρίς οδηγό

0
Υπάλληλος της Apple κατηγορείται ότι κλέβει μυστικά που σχετίζονται με την ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου οχήματος σε μια προσπάθεια να διαφύγει με αυτά στην στην Κίνα. Ο υπάλληλος αντιμετωπίζει μέχρι 10 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 250.000 δολαρίων. 
Το FBI συνέλαβε τον μηχανικό της Apple μια ημέρα πριν από το προγραμματισμένο του ταξίδι στην Κίνα. Αναφέρεται ότι οι πληροφορίες που συλλέγονται στα μυστικά εργαστήρια της Apple, επρόκειτο να μεταφερθούν από αυτόν σε ενα κινέζο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτή είναι η δεύτερη παρόμοια περίπτωση μέσα σε έξι μήνες.

Ο Κινέζος πολίτης Jizhong Chen ήταν ένας από τους 5.000 υπαλλήλους της Apple που προσλήφθηκαν για να εργαστούν στο μυστικό πρόγραμμα Titan Project. Επιπλέον, ήταν ένας από τους 1200 "πυρήνες" υπαλλήλους που εργάστηκαν άμεσα για το έργο αυτό.

Η Apple ξεκίνησε έρευνα όταν ένας από τους συναδέλφους του Chen παρατήρησε πως έβγαζε φωτογραφίες στο χώρο εργασίας με αυξημένη μυστικότητα. Οι υπάλληλοι της Apple Global Security εξέτασαν τον προσωπικό υπολογιστή του μηχανικού και βρήκαν χιλιάδες εμπιστευτικά αρχεία, συμπεριλαμβανομένων των εγχειριδίων και των διαγραμμάτων. Εκατοντάδες φωτογραφίες που λήφθηκαν στο γραφείο της εταιρείας αποθηκεύτηκαν επίσης στα προσωπικά του αρχεία. Μία από τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στον υπολογιστή του Chen δείχνει την καλωδίωση της Apple για τα αυτόνομα οχήματα.

Αναφέρεται ότι ο Chen υπέβαλε ταυτόχρονα αίτηση για εργασία σε κινεζική εταιρεία την Xiaopeng Motors. Παρεμπιπτόντως, το πρώτο ηλεκτρικό SUV αυτής της εταιρείας, το Xpeng G3, είναι πολύ παρόμοιο με το μοντέλο Tesla 3. Προφανώς, η Apple δεν είναι η μοναδική εταιρεία από την οποία η XMotors προσπαθεί να πάρει ιδέες.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !