"Κάντε κλικ και προσευχηθείτε": Ο Πάπας υπέβαλε μια εφαρμογη για ομαδική προσευχή

0
Ο Πάπας, στέκεται στο μπαλκόνι του Αποστολικού Παλατιού με ένα ταμπλετ στα χέρια του, οπου και παρουσίασε μια νέα εφαρμογή την ClickToPray για κοινή προσευχή. 
"Κάντε κλικ και προσευχηθείτε", με τις λέξεις που θα μπορούσαν να ακουστούν από το στόμα του Πάπα Φραγκίσκου και ακουγόταν κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού κήρυγμα της Κυριακής. "Το Διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα είναι ένας πόρος της εποχής μας", είπε ο ποντίφικας από το μπαλκόνι με θέα την πλατεία του Αγίου Πέτρου και επεσήμανε την ταμπλέτα. Ο πατέρας Φρέντερικ Φορνός, διεθνής διευθυντής του Παγκόσμιου Δικτύου Προσευχής του Πάπα, πήρε τη συσκευή, ώστε το πλήθος να την δει.

Η ιστοσελίδα www.clicktopray.org που παρουσιάζεται στην έκδοση ιστού αλλά και ως εφαρμογές τωρα για τα Android και iOS. Αποτελείται από τρία τμήματα: "Προσευχήσου με τον Πάπα", "Προσευχή της Ημέρας" και "Προσευχήστε Online". Στο τελευταίο, οποιοσδήποτε χρήστης, συμπεριλαμβανομένου του Πάπα, μπορεί να ανταλλάξει προσευχές με άλλους ενορίτες. Ο πόρος είναι διαθέσιμος σε έξι γλώσσες: Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά και Γερμανικά. Τη στιγμή της γραφής, σχεδόν 38.000 άνθρωποι απάντησαν στην κλήση του Πάπα.

Ο Πάπας και στο παρελθόν έχει διακεκριμένες προοδευτικές απόψεις. Συχνά γράφει στο Twitter και αποκαλεί το Διαδίκτυο ως "ένα δώρο από τον Θεό".

Είναι περίεργο ότι οι απόψεις του Πάπα σχετικά με τις δυνατότητες των σύγχρονων τεχνολογιών διαφέρουν θεμελιωδώς από τη γνώμη του επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για το θέμα αυτό. Στις αρχές του Ιανουαρίου, ο Πατριάρχης της Ρωσίας Κιρίλ δήλωσε ότι τα σύγχρονα gadgets είναι κακά και, λόγω της απειλής του παγκόσμιου ελέγχου πληροφοριών από ένα σημείο, επιδεικνύουν την έλευση του Αντίχριστου.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !