Πώς να χρησιμοποιήσετε το αναγνωριστικό προσώπου με τα αγαπημένα σας γυαλιά ηλίου

0

Το αναγνωριστικό προσώπου μας δίνει έναν αρκετά αξιόπιστο τρόπο ξεκλειδώματος του iPhone μας. Ενώ σε πολλούς ανθρώπους εκεί έξω εξακολουθεί να λείπει το Touch ID στα iPhones τους, προσωπικά έχω αγκαλιάσει πλήρως αυτή τη νέα τεχνολογία.   
Ακριβώς όπως το Touch ID, το Face ID έχει κάποιες ιδιορρυθμίες που ενοχλούν ακόμα και μερικούς από τους μεγαλύτερους οπαδούς του.

Για παράδειγμα, ενώ δεν μπορείτε να ξεκλειδώσετε το iPhone με το αναγνωριστικό αφής όταν δοκιμάσατε με βρεγμένα δάχτυλα, έτσι και στο Face ID αρνείται επίσης να ξεκλειδώσει τη συσκευή όταν έχετε ορισμένα είδη γυαλιών ηλίου. Το πρόβλημα δεν είναι με όλους τους τύπους γυαλιών ηλίου και τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το ζευγάρι που φοράτε.

Προσωπικά, το iPhone μου X λειτουργεί πολύ καλά, ενώ έχω τα Ray-Ban Wayfarers μου, αλλά αρνείται να ξεκλειδώσει όταν φορώ τα Ray-Ban Aviators με φινίρισμα καθρέφτη. Αποδεικνύεται ότι οι φακοί του καθρέφτη δεν επιτρέπουν να διεισδύσουν οι ακτίνες από τους αισθητήρες IR του Face ID, εμποδίζοντας έτσι το iPhone να κάνει μια πλήρη σάρωση προσώπου.

Αυτό μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό, ειδικά αν φοράτε γυαλιά ηλίου όλη την ώρα και δεν θέλετε να τα αντικαταστήσετε με ένα άλλο ζευγάρι. Υπάρχει όμως ένας τρόπος αντιμετώπισης που θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε το αναγνωριστικό προσώπου με τα γυαλιά ηλίου, ωστόσο η χρήση του θα κάνει το Face ID λιγότερο ασφαλές.

Μπορείτε να φορέσετε ένα προβληματικό ζευγάρι γυαλιά ηλίου και να είστε σε θέση να ξεκλειδώσετε το iPhone με Face ID, απενεργοποιώντας την επιλογή 'Απαίτηση προσοχής για αναγνώριση προσώπου'. Αυτή την εναλλαγή μπορείτε να τη βρείτε στο Ρυθμίσεις> Πρόσωπο ID & Κωδικός πρόσβασης.

Κατά την απενεργοποίηση "Απαιτείται προσοχή για το αναγνωριστικό προσώπου" θα σας επιτρέψει να ξεκλειδώσετε το iPhone με οποιαδήποτε γυαλιά ηλίου, αλλά κάτι τέτοιο θα κάνει το Face ID λιγότερο ασφαλές, καθώς η φωτογραφική μηχανή TrueDepth του iPhone δεν θα αναζητήσει πρόσθετες λεπτομέρειες για να βεβαιωθεί ότι βλέπετε το smartphone σας ενώ το ξεκλειδώνετε . Η απενεργοποίηση αυτής της επιλογής θα σήμαινε ότι οποιοσδήποτε μπορεί να ξεκλειδώσει το iPhone σας χρησιμοποιώντας το πρόσωπό σας και έτσι το χαρακτηριστικό λιγότερο ασφαλές.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !