Ο Mark Zuckerberg θέλει να συγχωνεύσει το Facebook Messenger, το Instagram και το WhatsApp

0
Σύμφωνα με τους New York Times, ο Mark Zuckerberg σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ενιαία πλατφόρμα για το Facebook το Messenger, το Instagram και το WhatsApp.  
Αυτές οι υπηρεσίες θα λειτουργούν ανεξάρτητα, αλλά η εταιρεία θα τις κάνει συμβατές μεταξύ τους. Όλες οι εφαρμογές θα υποστηρίζουν την κρυπτογράφηση pass-through. Μέχρι στιγμής, αυτό είναι ένα και μοναδικό χαρακτηριστικό του whatsapp.

Όπως σχεδίαζε ο Zuckerberg, ένας χρήστης του Facebook θα μπορεί να στείλει ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα σε κάποιον που έχει λογαριασμό στο WhatsApp και αντίστροφα. Το έργο βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020.

Σύμφωνα με πηγές της NYT που είναι εξοικειωμένες με τα σχέδια της εταιρείας, ο Zuckerberg θέλει να κρατήσει τους ανθρώπους στο οικοσύστημα του Facebook και να αντιμετωπίσει τις εφαρμογές της Apple και της Google.

"Προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, καθώς επίσης να εξετάσουμε τρόπους για να διευκολύνουμε την επικοινωνία με τους φίλους και την οικογένειά μας στα κοινωνικά δίκτυα", δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του Facebook.

Αυτές οι ειδήσεις είναι θέμα ανησυχίας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, καθώς δεν είναι σαφές πώς η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο θα ενσωματωθεί στις εφαρμογές. Για παράδειγμα, για να εγγραφείτε στο WhatsApp, αρκεί να ορίσετε έναν αριθμό τηλεφώνου, ενώ η διαθεσιμότητα προσωπικών δεδομένων αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για το Instagram και το Facebook.

Μετά το σκάνδαλο του περασμένου έτους με την Cambridge Analytica, οι εσωτερικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο Zuckerberg επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη των WhatsApp και Instagram, επειδή το Facebook υπέφερε πολύ από την αρνητική κριτική. Τον Σεπτέμβριο, η έκδοση του Bloomberg έγραψε ότι το Instagram θα γίνει "πιο ολοκληρωμένο" με το Facebook, αφού οι ιδρυτές της εφαρμογής έφυγαν από το Facebook.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !