Happy Birthday Macintosh!

0
Σήμερα,  η 24 Ιανουαρίου, σηματοδοτεί την 35η επέτειο του θρυλικού υπολογιστή Macintosh, το οποίο εισήχθη το 1984 από τον συνιδρυτή της Apple Steve Jobs. 
Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης των μετόχων της Apple στις 24 Ιανουαρίου 1984 στο κέντρο του Flint στο Cupertino της Καλιφόρνιας, ο Jobs έβγαλε τον Macintosh από την τσάντα του  και το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
Μετά από μια σύντομη επίδειξη των δυνατοτήτων του υπολογιστή, ο Steve κάλεσε τον Macintosh να πει για τον εαυτό του.
"Γεια σας, είμαι ένας Macintosh! Φυσικά, είναι υπέροχο να βγούμε από αυτή την τσάντα.
Δεν ήμουν συνηθισμένος να μιλάω δημόσια, αλλά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια αρχή που σκέφτηκα όταν συναντήθηκα για πρώτη φορά με το mainframe της IBM: μην εμπιστεύεστε ποτέ έναν υπολογιστή που δεν μπορείτε να αυξήσετε!
Μπορώ να μιλήσω μόνος μου, αλλά τώρα θα ήθελα μόνο να ακούσω. Έτσι, είμαι πολύ περήφανος που εισάγω ένα πρόσωπο που για μένα είναι σαν πατέρας ... ο Steve Jobs. "
Λίγες μέρες πριν από αυτή την παρουσίαση, η Apple παρουσίασε τη διαφήμισή της "1984" κατά τη διάρκεια του Super Bowl στο CBS.
Αυτό το μοντέλο σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής των υπολογιστών της Apple.
Το 1987, η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα Macintosh II με έγχρωμη οθόνη. Μετά από μερικά χρόνια, η Apple άρχισε να πειραματίζεται με πρωτότυπα σημερινών φορητών υπολογιστών Macintosh.




Μεταξύ των ασυνήθιστων μοντέλων μπορεί να σημειωθεί η Macintosh TV, η οποία, εκτός από τις λειτουργίες του υπολογιστή, ήταν επίσης και τηλεόραση.




Το 1998, αφού ο Steve Jobs επέστρεψε στην Apple, η εταιρεία εισήγαγε το iMac G3, ένα διάφανο υπολογιστη με μια χρωματιστή θήκη. Για περισσότερες εργασίες έντασης πόρων, η εταιρεία προσέφερε τον Power Macintosh G3.


Από το 2000 έως το 2003, η Apple κυκλοφόρησε διάφορες τροποποιήσεις των υφιστάμενων μοντέλων που δεν είχαν και τόσο μεγάλη ζήτηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κυκλοφόρησαν υπολογιστές διακομιστών Power Mac G4 και Power Mac Cube, οι οποίοι εξακολουθούν να φαίνονται αρκετά φουτουριστικοί.
 


4 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης γενιάς iMac, οι μηχανικοί της εταιρείας εργάστηκαν για το σχεδιασμό και παρουσίασαν ένα νέο μοντέλο με επίπεδη οθόνη - iMac G4. Το 2003, κυκλοφόρησε το Power Mac G5.
 

Το 2004, μια νέα γενιά του iMac - μοντέλο G5. Το καλοκαίρι του 2006 έλαβε ενημέρωση. Στη συνέχεια, η εταιρεία αποφάσισε να στραφεί στη χρήση επεξεργαστών Intel στους υπολογιστές τους.
 

Το 2005 εμφανίστηκε ο πρώτος υπολογιστής Apple "budget" - Mac mini, ο οποίος σχεδιάστηκε για χρήστες Windows PC που μεταπήδησαν σε MacOS. Ένα χρόνο αργότερα, η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα Mac Pro, το οποίο αντικατέστησε τη σειρά Power Mac.



Το 2007, το πρώτο iMac σε μια θήκη αλουμινίου εισήχθη, και μερικά χρόνια αργότερα, το μοντέλο αυτό επανασχεδιάστηκε.
 

Από το 2009, οι υπολογιστές iMac έχουν κατασκευαστεί σε περιπτώσεις Unibody και από το 2012 έχουν γίνει πιο λεπτό.



Το 2017, η Apple εισήγαγε ένα πιο ισχυρό μοντέλο απόδοσης - iMac Pro, και τον Νοέμβριο του 2018, ενημέρωσε το Mac mini.

 

Χάρη στην εμπορική επιτυχία του πρώτου μοντέλου Macintosh, η Apple κυκλοφορεί σήμερα προϊόντα όπως τα iMac, iMac Pro, Mac mini, Mac Pro, MacBook Air, MacBook Pro και άλλα.

 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !