Samsung Galaxy S10 εναντίον iPhone XS. Σύγκριση των σημερινών ναυαρχίδων από τους δύο γίγαντες της τεχνολογίας

0
Τα νέα smartphones της Samsung, που παρουσιάστηκαν χθες στο Galaxy Unpacked, αποδείχθηκαν αρκετά ενδιαφέροντα gadgets.Πάμε να δουμε αν το Galaxy S10 μπορεί να ανταγωνιστεί με την Apple και τα προϊόντα της από το προηγούμενο έτος.  
Για αρκετά χρόνια, ο νοτιοκορεατικός κολοσσός αντιγράφει τις ιδέες, με τις τεχνολογίες και το σχεδιασμό των μικροσυσκευών της Apple, αλλά φέτος η Samsung κατάφερε να πρωταγωνιστήσει.

Στην πραγματικότητα, τα τρία βασικά μοντέλα του Galaxy S10 είναι οι άμεσοι ανταγωνιστές των smartphone της Apple με S10e για το iPhone XR, το S10 για το iPhone XS, και το S10 Plus για το iPhone XS Max.

Σε αυτό το άρθρο, θα συγκρίνουμε τη νέα ναυαρχίδα του Samsung Galaxy S10 / S10 Plus με το iPhone XS / XS Max.

Εμφάνιση

Φυσικά, η Samsung παράγει μερικές από τις καλύτερες οθόνες για smartphones στην αγορά, ενώ το iPhone XS / XS Max είναι επίσης εξοπλισμένο με οθόνες OLED. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung παράγει οθόνες για το iPhone χρησιμοποιώντας παρόμοια με την τεχνολογία της Apple, έτσι ώστε οι οθόνες των δικών τους συσκευών να είναι λίγο διαφορετικές.

Ωστόσο, για τις ναυαρχίδες του, ο νοτιοκορεατικός γίγαντας άφησε μια "κάρτα ατού" με τις καμπύλες οθόνες δυναμικής AMOLED, οι οποίες παρουσιάζουν αναλογία αντίθεσης 2 εκατομμύρια προς 1 και υποστήριξη HDR10 +. Για λόγους σύγκρισης, το iPhone XS και XS Max υποστηρίζουν την παλαιότερη λειτουργία HDR10 και έχουν αναλογία αντίθεσης από 1 εκατομμύριο έως 1.
Καταλαβαίνετε τώρα πως εδώ η νίκη της Samsung είναι χαώδες..

Τα προηγούμενα εμβληματικά μοντελα της Samsung είχαν κάποια προβλήματα με τη σωστή απόδοση χρώματος, ωστόσο τώρα ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι οι νέες οθόνες του μεταφέρουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα χρώματα.

Οι οθόνες των iPhone είναι εξοπλισμένες με True Tone, η οποία προσαρμόζει τη θερμοκρασία χρώματος ανάλογα με το φως του περιβάλλοντος.

"Bangs" Το μαύρο πλαισιο

Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι η εγκοπή στην πρόσοψη των συσκευών της Apple. Μερικοί χρήστες παραπονούνται ότι στο iPhone το μαυρο της κάμερας επάνω επηρεάζει την οπτική αντίληψη και την εργασία με το περιεχόμενο που εμφανίζεται. Η Samsung την εγκατέλειψε αυτή την αντίληψη, αντικαθιστώντας το διάτρητο σχέδιο. Με αυτό το τροπο στο smartphone το Galaxy S10 εμφανίζει περισσότερες πληροφορίες από το iPhone.

Απόδοση

Οι επεξεργαστές της Apple ο A12 είναι σήμερα οι πιο ισχυροί σε κινητά, οπότε το iPhone 2018 θα είναι ελαφρώς ταχύτερο και παραγωγικότερο από τα πιο πρόσφατα μοντέλα Galaxy τόσο σε δοκιμές όσο και σε καθημερινή χρήση αν και δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες μετρήσεις.

Μπαταρίες και αυτονομία

Στην παρουσίαση, ανακοινώθηκε ότι το Galaxy S10 φορτίζει ασύρματα 36% ταχύτερα από το Galaxy S9, το οποίο με τη σειρά του φορτίζει ταχύτερα από το iPhone. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να κρίνουμε τον χρόνο λειτουργίας από την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, καθώς δεν υπήρξε καμία σύγκριση στην πραγματική ζωή.

Κάμερες


Το Galaxy S10 και το Galaxy S10 + διαθέτουν τρία συστήματα κάμερας που συνδυάζουν φακό 12 megapixel ευρείας γωνίας για καθημερινές λήψεις, τηλεφακός 12 megapixel με διπλό οπτικό ζουμ και φακό 16 megapixel εξαιρετικά ευρείας γωνίας για εκπληκτικές λήψεις τοπίου. Σύμφωνα με φήμες, η Apple πρόκειται επίσης να κυκλοφορήσει ένα smartphone με τρεις κάμερες φέτος. Δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνουμε τις κάμερες S10 με την τρέχουσα γενιά του iPhone XS και XS Max λόγω της έλλειψης φακού εξαιρετικής ευκρίνειας.

Ασφάλεια


Μέχρι σήμερα, η πιο ασφαλής λύση για τον έλεγχο των βιομετρικών στοιχείων είναι το αναγνωριστικό προσώπου.
Η Samsung αποφάσισε να μην αντιγράψει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου και αντίθετα προσέφερε τον πρώτο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στον κόσμο, ο οποίος είναι ενσωματωμένος στην οθόνη του Galaxy S10.

Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι αυτός το σαρωτής δεν μπορεί να ξεγελαστεί με τη χρήση αντιγράφων 2D ή 3D, τα οποία παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας.


Τιμές



Κανένα από αυτά τα smartphones δεν απευθύνεται για οικονομική λύση καθώς είναι από από τα πιο ακριβά gadgets στην αγορά σήμερα αλλά φθηνότερα από την Apple.

Το Galaxy S10 κοστίζει από 899 δολάρια, ενώ η τιμή του βασικού μοντέλου του iPhone XS είναι 1099 δολάρια. Η ναυαρχίδα της Νότιας Κορέας προσφέρει υποδοχή ακουστικών 3,5 mm, καλύτερη οθόνη και τρίτη κάμερα.
Δεν απομένει να δούμε σε βάθος χρόνου την επιτυχία που θα έχουν τα νέα κινητά.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !