Γιατί η Apple απενεργοποίησε το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο στο Safari και πώς θα επηρεάσει τις τοποθεσίες

0
Η τελική έκδοση του iOS 12.2 πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα, όπου κατά την οποία η Apple απενεργοποίησε ένα από τα στοιχεία του περιβάλλοντος προστασίας του Safari.   
Η πιο πρόσφατη δημόσια έκδοση του iOS έχει μια εναλλαγή για την πρόσβαση στην κίνηση και τον προσανατολισμό στις Ρυθμίσεις → Σαφάρι → Προστασία προσωπικών δεδομένων και Ασφάλεια. Αυτή η επιλογή είναι τώρα απενεργοποιημένη από προεπιλογή . Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιείται για την εμφάνιση περιεχομένου βάσει δεδομένων γυροσκοπίου και επιταχυνσιόμετρου σε ιστότοπους που είναι εγκατεστημένοι σε κάποιο iPhone, iPad και iPod touch.

Ένα παράδειγμα είναι η διαδραστική ιστοσελίδα της Apple στο νέο iPhone, για το οποίο έχουμε μιλήσει νωρίτερα . Με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

Πιθανώς η Apple αποφάσισε να απενεργοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό λόγω των ζητημάτων ιδιωτικότητας που περιγράφηκαν σε μία από τις εκθέσεις της WIRED πέρυσι. Ισχυρίστηκε ότι χιλιάδες ιστότοποι έχουν άμεση πρόσβαση σε δεδομένα από αισθητήρες κίνησης, προσανατολισμό, εγγύτητα, σε κινητές συσκευές.

Τώρα, οι προγραμματιστές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Δεδομένου ότι η προεπιλεγμένη επιλογή πλοήγησης στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί τις κινήσεις είναι απενεργοποιημένη, οι διαδραστικές διεπαφές ιστού που χρησιμοποιούν επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο δεν θα λειτουργούν σε συσκευές με iOS 12.2 σε πολλές περιπτώσεις με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, οι τοποθεσίες με ενσωματωμένες πανοραμικές εικόνες και στοιχεία ενισχυμένης πραγματικότητας δεν θα εμφανίζονται σωστά ή δεν θα φορτώνονται καθόλου. Αλλάζοντας προγραμματιστικά αυτή τη ρύθμιση είναι κάτι που απαγορεύεται επίσης.

Εάν αντιμετωπίζετε ένα παρόμοιο πρόβλημα, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Σαφάρι → Απόρρητο και Ασφάλεια και ενεργοποιήστε την πρόσβαση με το διακόπτη "Πρόσβαση σε κίνηση και προσανατολισμό" - μπορείτε να αλλάξετε τη θέση της μόνο με μη αυτόματο τρόπο τώρα πλέον.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !