Η Apple αναζητά τρόπους βελτίωσης της υποβρύχιας φωτογραφίας.

0
Το να κάνουμε μια καλή φωτογραφία στο iPhone δεν είναι συνήθως δύσκολη δουλειά αφού τα apple smart phones κάνουν εξαιρετική δουλειά σε αυτό το έργο και μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες υψηλής ποιότητας σε όλες σχεδόν τις συνθήκες.  
Αλλά όχι και κάτω από το νερό. Φαίνεται ότι στο Cupertino έχουν παρακολουθήσει αυτό το πρόβλημα και σκέπτονται τη λύση του.

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων του φωτισμού, της χαμηλής ορατότητας και άλλων προβλημάτων των λήψεων κάτω από το νερό, οι εικόνες που προκύπτουν μπορεί να παραμορφωθούν. Η συσκευή που περιγράφεται στο νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple σχεδιάστηκε για να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα των υποβρύχιων φωτογραφιών και βίντεο.

Το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών έλαβε μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας με τίτλο "Υποβρύχιες ηλεκτρονικές συσκευές με δυνατότητα εικόνας".

Η περιγραφή λέει ότι μόλις το gadget ανιχνεύσει τι είναι στο υδάτινο περιβάλλον, ενεργοποιεί αυτόματα μια σειρά αισθητήρων με τους οποίους καθορίζει τις παραμέτρους λήψης που απαιτούν διόρθωση.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με αισθητήρες μέτρησης του φάσματος φωτός, του βάθους και της απόστασης. Επιπλέον, είναι σε θέση να μετρήσει την πίεση, να καθορίσει το βαθμό θόλωσης του νερού, την απόσταση από την επιφάνεια και το πλησιέστερο αντικείμενο.

Καθοδηγούμενο από τα δεδομένα, το σύστημα πραγματοποιεί αυτόματα προσαρμογές στη ληφθείσα εικόνα, καθιστώντας την πιο ποιοτική.
Η εμφάνιση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας δεν σημαίνει και τη σύντομη εμφάνιση της συσκευής στην αγορά. Πολλές από αυτές τις εξελίξεις παραμένουν ένα πακέτο σχεδίων με περιγραφές.

Ωστόσο, είναι πιθανό ότι αντί αυτού του "βοηθού" μια μέρα θα απελευθερώσουν ένα αδιάβροχο iPhone με το ίδιο σύνολο αισθητήρων και λογισμικού.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !