Τεστ: Μαντέψτε ποιες εικόνες είναι από iphone και ποιες από το Galaxy S10

0
Οι δημοσιογράφοι του MacRumors πραγματοποίησαν ένα πείραμα με φωτογραφίες που τραβηχτήκαν στο iPhone XS Max και το Samsung Galaxy S10 Plus που δημοσίευσαν σε κοινωνικά δίκτυα, ώστε οι χρήστες να μπορούν να αξιολογήσουν ποιες εικόνες είναι καλύτερες. 


Για την καθαρότητα του πειράματος, οι δημοσιογράφοι δεν ανέφεραν ποιες από τις φωτογραφίες αντιστοιχούν στα smartphones που ελήφθησαν.

Επίσης, όλες οι δημοσιευμένες εικόνες δεν έχουν επεξεργαστεί ή τροποποιηθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Έτσι μπορείτε και εσείς να δοκιμάσετε τη διαίσθησή σας και να προσπαθήσετε να μαντέψετε ποιες από τις εικόνες ελήφθησαν στο iPhone, και ποιες είναι στο Galaxy S10 Plus.

Μια φωτογραφία με ένα κύπελλο λήφθηκε χρησιμοποιώντας τη λειτουργία πορτρέτου του iPhone και του Samsung Live Focus. Όπως μπορείτε να δείτε, η φωτογραφία Α έχει πιο φυσικά χρώματα, ενώ στη φωτογραφία Β έχουμε πιο ζεστές αποχρώσεις. Την ίδια στιγμή, στην εικόνα ένα μέρος του κυπέλλου συγχωνεύθηκε με το φόντο, ενώ το Β δεν είχε το μειονέκτημα αυτό. Οι περισσότεροι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα προτιμούσαν τη φωτογραφία Α, αλλά οι δημοσιογράφοι του MacRumors πιστεύουν ότι η φωτογραφία Β είναι καλύτερη, αφού η άκρη του κυπέλλου δεν έχει αποκοπεί.



Η εικόνα με το άτομο έγινε επίσης χρησιμοποιώντας τη λειτουργία πορτρέτου. Σε σύγκριση με τη φωτογραφία Β, η φωτογραφία Α φαίνεται λίγο θολή, αλλά στη φωτογραφία Α, το αντικείμενο είναι καλύτερα διαχωρισμένο από το φόντο. Οι αναγνώστες των MacRumors, καθώς και οι δημοσιογράφοι, προτιμούσαν τη φωτογραφία Α.


Η τρίτη εικόνα με οδική σήμανση είναι μια πορτραίτα φωτογραφία που λαμβάνεται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τα χρώματα στη φωτογραφία Α αποδείχθηκαν πολύ κρύα, έτσι οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων και των δημοσιογράφων προτιμούσαν τη φωτογραφία Β.


Το τέταρτο σετ φωτογραφιών απεικονίζει ένα αστικό τοπίο. Η φωτογραφία Β είναι φωτεινότερη, αλλά ελαφρώς υπερβολική και θολή. Η φωτογραφία Α αποδείχθηκε σκοτεινή, αλλά η δυναμική περιοχή και η αντίθεση σε αυτήν είναι πιο ακριβή. Στους περισσότερους ανθρώπους τους άρεσε αυτή, αλλά και οι δημοσιογράφοι επέλεξαν την επιλογή Α.


Στο τελευταίο ζευγάρι των φωτογραφιών μπορείτε να δείτε πόσο καλά μια φωτογραφική μηχανή είναι σε θέση να επεξεργαστεί τον ουρανό. Η φωτογραφία Β εξαντλήθηκε, καθώς η φωτογραφική μηχανή δεν αντιμετώπισε τη λήψη με τις συνθήκες του ηλιόλουστου ηλίου. Και οι δύο πλευρές προτίμησαν ομόφωνα τη φωτογραφία Α.


Μετά από μερικές ημέρες, οι δημοσιογράφοι δημοσίευσαν πληροφορίες ότι όλες οι εικόνες A έχουν ληφθεί στο iPhone XS Max και οι φωτογραφίες B στο Galaxy S10 Plus.

Σύμφωνα με την έρευνα των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί ένας ξεκάθαρος ηγέτης στην κινητή φωτογραφία. Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι προτιμούσαν εικόνες από το iPhone XS Max, επειδή το smartphone της Apple μεταβίβασε ρεαλιστικότερα τα χρώματα, χάρη σε μια βελτιωμένη δυναμική περιοχή και την εξαιρετική αντίθεση.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !