Η Qualcomm απαιτεί 31 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση από την Apple

0
Η Qualcomm ζήτησε αποζημίωση από την Apple ύψους περίπου 31 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω παραβίασης των όρων των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της. Συγκεκριμένα, στο iPhone, το οποίο πωλήθηκε την περίοδο από τον Ιούλιο του 2017 έως το φθινόπωρο του 2018, η εταιρεία χρησιμοποίησε το μόντεμ της Intel όπου σε αυτό είναι που η Qualcomm είδε μια παραβίαση.  
Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τα οποία έχουν ασκηθεί αγωγές σχετίζονται με την τροφοδοσία μόντεμ και την κατανάλωση ενέργειας όταν εργάζονται σε εντατική λειτουργία. Σήμερα, το δικαστήριο άκουσε την γνώμη εμπειρογνωμόνων, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν η υπεράσπιση της Apple θα επιμείνει ότι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δεν είναι πλέον έγκυρα, ούτε αν αμφισβητούν το γεγονός της παραβίασης των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Εάν η Apple χάσει τη δίκη, θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ύψους 31 εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με την Appleinsider, το ποσό αυτό δεν είναι υπερβολικό για μια εταιρεία με ένα τέτοιο εισόδημα, όπως αυτή της Apple, οπότε οι μελλοντικές της ενέργειες είναι δύσκολο να προβλεφθούν τώρα. Ίσως η Apple αποφασίσει να αλλάξει τελικά τη χρήση της μάρκας Intel. Ωστόσο, είναι πιθανό η Apple να επιστρέψει στη συνεργασία της με την Qualcomm, μέχρι το 2016, όταν οι εταιρείες είχαν μια πολυετή συμφωνία για την αποκλειστική χρήση των chips της Qualcomm. Επιπλέον, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, τα μόντεμ Intel δεν λειτουργούν όπως και το Qualcomm σε πραγματικές συνθήκες, σε αντίθεση με τα εργαστήρια, η επιδόσεις των μόντεμ της Intel πέφτουν και αυτό αναγκαστικά υποχρέωσε την Apple να μειώσει την ποιότητα των φωνητικών επικοινωνιών απαιτώντας σταθερά υψηλή ταχύτητα στην ανταλλαγή δεδομένων.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !