Η τεχνολογία των δικτύων 5G ενδέχεται να μειώσει την ποιότητα των προβλέψεων καιρού

0
Η μαζική κυκλοφορία των δικτύων 5G βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση, αλλά οι επιστήμονες ήδη βρίσκονται σε συναγερμό για το ότι η νέα γενιά κινητών επικοινωνιών θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο στη λήψη δεδομένων από τους δορυφόρους. 
Οι μετεωρολόγοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξαν σε απογοητευτικά συμπεράσματα, έχοντας μελετήσει προσεκτικά την επίδραση των ραδιοσυχνοτήτων που θα χρησιμοποιήσει η νέα τεχνολογία. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το έργο του 5G ενδέχεται να επηρεάσει δυσμενώς τη συλλογή δεδομένων από μετεωρολογικούς δορυφόρους, επηρεάζοντας σημαντικά την ακρίβεια των προβλέψεων καιρού σε όλο τον κόσμο.

Εκπρόσωποι της αμερικανικής Εθνικής Ωκεανικής και Ατμοσφαιρικής Διοίκησης έχουν ήδη έλθει σε επαφή με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή των ΗΠΑ, η οποία ελέγχει το δίκτυο κινητών επικοινωνιών. Κατά την άποψή τους, η αμερικανική αγορά επικοινωνιών είναι μια από τις μεγαλύτερες, επομένως, οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις ΗΠΑ μπορούν επίσης να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο το 5G θα χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην έκκληση, η FCC καλείται να επανεξετάσει την τρέχουσα κατάσταση και να αλλάξει το σύνολο των συχνοτήτων που προβλέπεται για να παρασχεθούν για τις ανάγκες του 5G.

Τώρα το δίκτυο 5G καλύπτει ήδη την επικράτεια πολλών κρατών των ΗΠΑ. Στη Νότια Κορέα και την Κίνα, το 5G εμφανίστηκε την άνοιξη του τρέχοντος έτους.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !