Η Apple προσέλαβε έναν κορυφαίο μηχανικό της Intel 5G στην ομάδα της

0
Αυτό το Σαββατοκύριακο, υπάρχουν νέες λεπτομέρειες της σχέσης μεταξύ της Apple, της Intel και της Qualcomm. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η Telegraph, η Apple απέσπασε για τον εαυτό της τον κορυφαίο προγραμματιστή των μόντεμ Intel 5G. 
Με βάση τα στοιχεία, τον Φεβρουάριο, η Apple προσέλαβε τον Umashankara Thyagarajan. Ο Thyagarajan επιβεβαίωσε την αλλαγή του τόπου εργασίας στο προφίλ του LinkedIn, όπου ανέφερε ότι εργάζεται στην αρχιτεκτονική των τσιπ της Apple.

Από την έκθεση του The Telegraph είναι γνωστό ότι τα στελέχη της Intel, Messiah Amerga και Abhay Joshi, ανέφεραν ότι ο Thyagarajan διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του μόντεμ Intel που χρησιμοποιήθηκε στο iPhone του 2018. Επιπλέον, και τα δύο στελέχη πρόσθεσαν ότι ήταν μηχανικός σχεδιασμού για το μόντεμ XMM 8160 - 5G, σχεδιασμένο για τα μελλοντικά μοντέλα iPhone.

Ο Thiagarajan εργάζεται στην Intel για περισσότερα από 7 χρόνια, κατέχοντας διάφορες θέσεις σχετικές με την αρχιτεκτονική των κινητών πλατφορμών. Για τα τελευταία τριάμισι χρόνια, έχει οδηγήσει την Intel στην ανάπτυξη έργων του 5G. Η χθεσινή έκθεση πρότεινε ότι η Apple σκέφτεται να αγοράσει μόντεμ Intel, αλλά τελικά αυτές οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε αποτυχία.

Η αναχώρηση του Thyagarajan ήταν ένα "βήμα προς τα πίσω" στην ανάπτυξη του μόντεμ 5G της Intel. Λίγο μετά την απόλυσή του, εμφανίστηκαν μηνύματα που έθεσαν υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της Intel να απελευθερώσει ένα μόντεμ 5G εγκαίρως.

Την περασμένη εβδομάδα, η Intel ανακοίνωσε ότι έφυγε από την επιχείρηση 5G-modem, καθώς δεν βλέπει την ευκαιρία να αποκομίσει κέρδος σε αυτό το τμήμα της αγοράς.

Η μεταφορά του Thyagarajan από μία εταιρεία σε άλλη έπληξε σοβαρά τα σχέδια της Intel. Τα τελευταία χρόνια, η Apple αυξάνει ταχέως το ρυθμό παραγωγής των μόντεμ, αλλά πιθανότατα θα είναι μερικά ακόμη χρόνια πριν δούμε το δικό της modem της Apple στο iPhone.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !