Η Apple θα ανοίξει την πρόσβαση στο NFC του iPhone για τους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

0
Τον περασμένο Νοέμβριο, η βρετανική κυβέρνηση άρχισε διαπραγματεύσεις με την Apple για να ανοίξει πρόσβαση στα iPhones που βασίζονται σε λειτουργίες NFC, προκειμένου να επιτρέψουν στους πολίτες της ΕΕ να σαρώσουν τα διαβατήριά τους μετά το Brexit. Σήμερα έγινε γνωστό ότι τελικά επετεύχθη η συμφωνία. 
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει κυκλοφορήσει μια εφαρμογη που βοηθά τους πολίτες της ΕΕ να υποβάλουν αίτηση για να ζήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να συμπληρώσετε μια σύντομη φόρμα, να πάρετε μια ετικέτα και να σαρώσετε τις ετικέτες NFC των ηλεκτρονικών σας διαβατηρίων με το smartphone σας. Ωστόσο, η λειτουργικότητα του NFC στο iPhone υποστηρίζει μόνο τη μορφή δεδομένων NDEF και οι πληροφορίες που κωδικοποιούνται στα διαβατήρια δεν πληρούν αυτά τα πρότυπα.

Πέρυσι, ο Υπουργός Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Σαΐντ Χαβίντ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση "συνεχίζει να συνεργάζεται με την Apple στο υψηλότερο επίπεδο". Τώρα αυτές οι διαπραγματεύσεις απέδωσαν αποτελέσματα.

Όπως έχει οριστεί στην πύλη NFC World, η Apple θα επεκτείνει τις δυνατότητες του NFC στο iPhone για να υποστηρίξει την εφαρμογή EU Exit: "Έλεγχος εγγράφου ταυτότητας". Για πρώτη φορά αυτό αναφέρθηκε από τους συντάκτες της The Guardian.

"Είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω ότι η Apple θα κυκλοφορήσει μια εφαρμογη επαλήθευσης εγγράφων για τις συσκευές της μέχρι το τέλος του έτους", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Sajid Javid.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Apple θα επεκτείνει τις δυνατότητες του NFC για όλους τους προγραμματιστές. Πρόκειται μόνο για μία εφάπαξ συνεργασία με την κυβέρνηση της ΕΕ, διαφορετικά οι πολίτες της ΕΕ θα αναγκαστούν να στραφούν σε smartphones Android για να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή και για να συμπληρώσουν έγγραφα.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !