Χρόνια πολλά, Apple!

0
Σήμερα η Apple γίνεται 43 ετών. Κατά τη διάρκεια της ύπαρξής της, η εταιρεία έχει ξεπεράσει ένα τεράστιο μονοπάτι από το ξεκίνημα στο γκαράζ έως την πρώτη εταιρεία στον κόσμο με κεφαλαιοποίηση 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.  
Σχετικά με την ιστορία της Apple έχουν γραφτεί πολλά άρθρα σε διάφορες γλώσσες. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει τα πιο σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την ύπαρξη της εταιρείας.

Ίδρυση της Apple

Την 1η Απριλίου 1976, ο Steve Jobs, ο Steve Wozniak και ο Ronald Wayne ξεκίνησαν επίσημα την Apple Computer Company. Ο Ron Wayne ήταν ο κύριος επενδυτής της εκκίνησης εκείνης της στιγμής, αλλά μετά από 12 ημέρες πώλησε τις μετοχές του για 800 δολάρια. Την ίδια χρονιά, η εταιρεία κυκλοφόρησε τον πρώτο υπολογιστή της Apple I, ο οποίος είχε αξία στα 666,66 δολάρια. Σήμερα, ένας τέτοιος σπάνιος υπολογιστής μπορεί να αγοραστεί για σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια σε ειδική δημοπρασία.



Η Apple βγαίνει στις αγορές

Η εταιρεία άρχισε να εμπορεύεται δημόσια τις μετοχές στο χρηματιστήριο στις 12 Δεκεμβρίου του 1980. Μετά την είσοδό τους στην IPO, οι Jobs και ο Wozniak έγιναν άμεσα πολλοί εκατομμυριούχοι και το ενδιαφέρον των επενδυτών σε ολόκληρη την βιομηχανία πληροφορικής έχει αυξηθεί σημαντικά.

Η απέλαση και η επιστροφή των εργασιών από την Apple

Επί 43 χρόνια, η Apple σπάνια έκανε τραγικό λάθος. Ωστόσο, το πιο σοβαρό λάθος της ήταν η απόλυση του Jobs και η πρόσληψη στη θέση του πρώην διευθυντή της "εταιρείας που πωλεί σόδα", το John Scully. Μετά από αυτό, η Apple αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και ήταν πολύ κοντά στην πτώχευση.

Η επιστροφή του Steve στην Apple είναι ένας μύθος και μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες της εταιρείας. Ο Jobs κατάφερε να την σώσει από την πτώχευση και να μετατραπεί σε μια πιο κερδοφόρα εταιρεία στον κόσμο.


iphone

"Μουσική iPod, τηλέφωνο και Internet", έτσι ο Steve Jobs περιέγραψε το iPhone στην παρουσίαση του 2007. Τα smartphones της Apple με την πάροδο των χρόνων έχουν κάνει στην εταιρία ένα τεράστιο κέρδος και έχουν θέσει τη γραμμή για ολόκληρη τη βιομηχανία των κινητών συσκευών. Το iPhone έχει ορίσει το πρότυπο για το τι πρέπει να είναι ένα smartphone.

Μετά από 12 χρόνια από τη στιγμή της εμφάνισής του, είναι αδύνατο να φανταστούμε πως θα έμοιαζαν τα σημερινά smartphones και πως θα τα χρησιμοποιούσαμε αν δεν ήταν το δημοφιλές gadget της Apple.


Ένα ακόμα πράγμα...

Φυσικά, η εταιρία έχει πολλούς ακόμη άσσους στο το μανίκι της και προϊόντα που σίγουρα θα εκπλήξουν όλους μας. Για παράδειγμα, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ηλεκτρικό όχημα ή τα γυαλιά αυξημένης πραγματικότητας. Πιστεύουμε ότι η εταιρία από το Cupertino θα επιτύχει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Χρόνια πολλά, Apple!


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !